Ovo je ubica kamiondžije iz BiH, otkriveno šta je prethodilo svirepom zločinu

Ubistvo Bosanca u SAD-u

Džemal je upucan u blizini trgovačkog centra u Manchesteru, u New Hamphshireu, a za njegovu smrt se tereti 22-godišnji stanovnik ovoga grada, Tyrese Harris

U subotu oko 15:30 sati u Sjedinjenim Američkim Državama ubijen je Džemal Čardaković, 45-godišnji muškarac iz Bosne i Hercegovine, javlja CBS.

Džemal je upucan u blizini trgovačkog centra u Manchesteru, u New Hamphshireu, a za njegovu smrt se tereti 22-godišnji stanovnik ovoga grada, Tyrese Harris.

Glavni tužitelj New Hampshirea John Formella rekao je da su svjedoci dojavili policiji da je neko upucan na cesti. Policajci su 45-godišnjeg Džemala Čardakovića proglasili mrtvim na mjestu zločina, piše CBS.

Harris je uhapšen i optužen za dvije tačke ubistva drugog stepena, a tužitelji su rekli da je mladić svjesno prouzročio Čardakovićevu smrt pucajući u njega. Dodali su i da je nakon ubistva demonstrirao krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života.

Do pucnjave je došlo u trenutku kada je Harris, koji je vožnjom u svom terencu ometao promet, stao na semaforu ispred Čardakovićevog kamiona. Čardaković je izašao iz vozila kako bi razgovarao s Harrisom, a on ga je u tom trenutku upucao.

Čitavom događaju svjedočilo je dvoje djece koji su se nalazili u Čardakovićevom automobilu.

Očekuje se da će Harris biti izveden pred Vrhovni sud okruga Hillsborough u Manchesteru, a datum suđenja još nije određen.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)