Otišla na ugradnju silikona, pala u komu i 14 mjeseci kasnije umrla

18-godišnja djevojka

Otišla na ugradnju silikona, pala u komu i 14 mjeseci kasnije umrla
Foto: Privatna arhiva porodice Nguyen: Emmalyn Nguyen

Plastični hirurg i medicinska sestra iz Colorada optuženi su nakon smrti 18-godišnje djevojke Emmalyn Nguyen.

Oni su radili na operaciji tokom koje bi tinejdžerki bili ugrađeni silikoni u grudi u augustu 2019. godine. Ipak, Emmalyn je doživjela srčani zastoj nakon davanja anestezije.

Djevojka je pala u komu nakon što je operacija krenula po zlu, ostavljajući je u vegetativnom stanju, tvrdila je njena porodica u tužbi podnesenoj 2019. godine.

Ona je umrla u oktobru 2020. godine, 14 mjeseci nakon operativnog zahvata, piše NBC

Ured šerifa okruga Arapahoe objavio je u srijedu da je izdat nalog za hapšenje dr. Geoffreyja Kima (52) u slučaju Nguyenove smrti, "nakon duge krivične istrage".

Optužen je za teške tjelesne povrede i ubistvo iz nehata.

On je u srijedu pušten uz kauciju, saopćila je šerifova kancelarija.

Rex Meeker, medicinska sestra anesteziolog, također je optužena za ubistvo iz nehata i za njom je raspisana potjernica.

"Ovaj postupak otvorili smo u augustu 2019. Istraga je trajala više od dvije godine i uključivala je desetke intervjua i naloga za pretres. Nadamo se da će ovo biti početak donošenja pravde i osjećaja sigurnosti u Emmalyninu porodicu", rekao je Travis Stewart, istražni kapetan iz ureda šerifa okruga Arapahoe.

Kim i Meeker su navodno ostavili Nguyen "neopaženo" 15 minuta nakon što su je stavili pod anesteziju tokom zahvata, za koji su njeni roditelji rekli da je u suprotnosti s najboljom medicinskom praksom, prema tužbi za nemar koju su podnijeli 2019. godine.

Tokom njihove odsutnosti nešto je pošlo po zlu s anestezijom, navodi se u tužbi, a djevojka je pronađena s poplavljenim usnama i licem, dok se diskoloracija širila po tijelu.

Također, u tužbi se dodaje da su doktori čekali čak pet sati da pozovu hitnu pomoć.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pročitajte više: Monika iz “Prijatelja” šokirala gledaoce svojim izgledom - Otišla na ugradnju silikona, pala u komu i 14 mjeseci kasnije umrla

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori