Osipanje SDA u Goraždu: Ostavke podnijeli predsjednik i sekretar KO SDA

U posljednjim ostavkama mnogi vide nastavak duboke krize koja već duže vrijeme potresa SDA u Goraždu i kulminaciju razlaza više struja unutar ove stranke

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA Goražde, Mirsad Žuga podnio je ostavku na ovu dužnost, te istovremeno najavio povlačenje i iz Skupštine BPK Goražde.

Na posljednjim izborima je u Skupštinu BPK Goražde izabran za poslanika. Žuga nije želio otkrivati više detalja o ovakvoj odluci, navodeći da se radi o razlozima lične i privatne prirode.

Ostaje član SDA, te da je o povlačenju sa pozicije poslanika obavijestio i CIK BiH.

Samo nekoliko sati kasnije ostavku je podnio i sekretar Kantonalne organizacije SDA i član Izvršnog odbora Općinske organizacije SDA Goražde, Nedim Kunovac.

– Razlozi za ostavku nisu izraz nikakvog nezadovoljstva. Riječ je o nespojivosti funkcija sa trenutnim poslovima koje obnašam u nevladinoj organizaciji.

Iz moralnih razloga sam se odlučio na ovakav čin – naveo je Kunovac u dopisu.

U dodatnom pojašnjenju nam kazao da je izabran za vršioca dužnosti predsjednika Organizacije porodica šehida i poginulih boraca BPK. Nije u redu da na toj poziciji ostanem politički aktivan.

Ipak, i u posljednjim ostavkama mnogi vide nastavak duboke krize koja već duže vrijeme potresa SDA u Goraždu. Ovo je kulminacija razlaza više struja unutar ove stranke.

U februaru je, nakon niza kritika upućivanih na adresu SAD u februaru je iz ove stranke isključen poslanik u Skupštini BPK, Nijaz Musić.

18. marta uhapšen je poslanik SDA Ramiz Ridžal, nakon što je, prilikom izbjegavanja policijske kontrole, automobilom udario policajca.

Sa svakom novom aferom više je i nezadovoljstva unutar pojedinih članova rukovodstva, ali i članstva.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori