Odsad je moguće lajkati Instagram Story bez slanja privatne poruke

Novitet

Reagiranje ili komentiranje nečijeg Storyja, uvijek je automatski rezultiralo slanjem privatne poruka, što je popularnijim korisnicima itekako zasmetalo zbog prenatrpavanja 'sandučića'

Instagram uvodi značajku Private Story Likes, koja će omogućiti korisnicima da lajkaju tuđe Storyje bez automatskog slanja privatne poruke. Za one koji nisu upoznati, kad bi korisnici nekom poslali reakciju na Story, bilo da je riječ o lajku ili nekom komentaru, to je automatski išlo kroz privatne poruke.

Značajku je otkrio voditelj Instagrama Adam Mosseri u videozapisu objavljenom na Twitteru.

„Dakle, sada, dok listate kroz Storyje, između trake za slanje poruke i ikone papirnatog aviona, pojavit će se ikona srca. Kad ga dodirnete, taj će se lajk poslati autoru Storyja te će se prikazati u njihovom pregledniku, a ne u privatnim porukama“, objašnjava Mosseri.

Kako prenosi The Verge, Stories neće imati prikaz broja lajkova, kao što je, primjerice, slučaj na Reelsu ili običnim objavama. Kreatori će dobiti obavijest te će moći vidjeti tko im je lajkao Story, no ništa više od toga im neće biti dostupno.

„Ideja ove značajke je osigurati da ljudi mogu izraziti više podrške jedni drugima, ali i da se malo počiste privatne poruke“, zaključuje Mosseri.

Pročitajte više: Facebook i Instagram bi mogli biti ugašeni u Evropi zbog spora oko prijenosa podataka

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori