Novak Đoković sletio na Sarajevski aerodrom

BiH

Novak Đoković sletio na Sarajevski aerodrom
Foto: Radio Sarajevo

Novak Đoković je stigao u Bosnu i Hercegovinu, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Najbolji teniser svijeta sletio je na Sarajevski aerodrom, i uskoro će nastaviti put u Visoko, gdje će u parku “Ravne 2” u “Dolini piramida” danas biti upriličeno svečano otvaranje teniskog kompleksa koji će postati centar regionalnog tenisa.

Informaciju da je stigao u Bosnu i Hercegovinu za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je osnivač Fondacije “Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić.

"Doković je sletio na Sarajevski aerodrom. Sve je spremno za spektakl", dodao je dr. Osmanagić.

Podsjetimo, egzibicione mečeve Đoković će odigrati u Visokom, gdje se očekuje preko 5.000 posjetitelja i oko 1.500 gledalaca sa kupljenim i poklonjeni ulaznicama.

Pored Đokovića tu su još slovenski reprezentativac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig, te bh. teniser Aldin Šetkić.

*Sa ovim terenima, vrhunskom teretanom i smještajnim kapacitetima Đoković će moći obavljati pripreme u Visokom. Zamislite kakvu će to poruku poslati svijetu i regionu i koliko će privući mališana da se bave ovim sportom", kazao je Osmanagić.

Današnju manifestaciju otvorenja terena pratit će bogat kulturno-umjetnički program, a jedan od gostiju je pjevač Goran Karan.

U četvrtak na programu je basket tri na tri sa bh. košarkašima koji će tog dana radost podijeliti s mališanima iz domova za djecu bez roditeljskog staranja iz nekoliko bh. gradova.

Spektakli u Visokom počinje danas u 10 sati, a centralna svečanost je planirana u 16 sati kada bi se na terenima trebao pojaviti i Đoković.

Planirano je da program traje skoro do ponoći.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori