Pogledajte kako se ‘šminka’ teren u Visokom na kojem će igrati šampion Wimbledona Đoković

Visoko

Pogledajte kako se 'šminka' teren u Visokom na kojem će igrati šampion Wimbledona Đoković Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Semir Osmanagić Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Sve spremno za teniski spektakl u Visokom Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Sve spremno za teniski spektakl u Visokom Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Sve spremno za teniski spektakl u Visokom Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Sve spremno za teniski spektakl u Visokom Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Semir Osmanagić Novak Đoković odmah iz Londona preko Beograda dolazi u Visoko
Foto: Radio Sarajevo

Novak Đoković odmah iz Londona preko Beograda dolazi u Visoko. Čekam ga, željno, kao i svi Bosanci i ljudi iz regiona koji će u srijedu, 13. jula, prisustvovati najvećem teniskom spektakl u ovom dijelu Europe.

To je za portal Radiosarajevo.ba rekao dr. Semir Osmanagić, vlasnik Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i veliki prijatelj Novaka Đokovića.

Đoković je više puta tokom proteklih godina posjećivao Bosanske piramide, gdje je često pronalazio mir i dodatnu energiju.

Upravo zbog toga odlučio je da sa Osmanagićem, pronalazačem Bosanskih piramida, započne izgradnju teniskih terena u parku “Ravne dva” u Visokom.

Stiže nam Novak Đoković, koji će ujedno biti i čovjek koji će presjeći vrpcu, ali i odigrati dva egzibiciona meča”, priča nam Osmanagić.

Kao što smo već pisali, Đoković će odigrati jedan meč u singlu, a drugi u dublu, a pozivnicu za učešće dobili vrhunski teniseri iz regiona.

Dolazak su najavili i najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri bh. profesionalna tenisera Aldin Šetkić. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu između 16 i 19 sati.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba dva dana prije početka turnira posjetila je teniski kompleks zbog kojeg je dr. Semir Osmanagić morao podići dva kredita.

Što se terena tiče, jedan će biti sa šljakom, drugi sa tvrdom podlogom, a kapacitet sjedećih mjesta na tribinama će biti oko 1.000.

Poznato je da su Osmanagić i Đoković veliki prijatelji, a u budućnosti se očekuju i novi projekti pod Bosanskim piramidama.

"Nešto ranije na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina mečevima: Italija - BiH, Slovenija - Srbija, Hrvatska - Makedonija. Njihovi susreti će se igrati u periodu od 10 do 15 sati", dodao je dr. Osmanagić.

Nakon teniskih mečeva posjetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića te pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića.

Otkrio je i koju će nagradu dobiti pobjedbnik Wimbledona.

"Previđeno je da će Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje", podvukao je dr. Osmanagić.

Vlasnik Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" je za portal Radiosarajevo.ba otkrio i cijene ulaznica za teniski spektakl u Visokom.

"Ostalo je još veoma malo ulaznica. Kada odgovorim na sve e-mailove, vjerujem da ih neće biti. Dolaze nam gosti iz Australije, Amerike, Kuvajt, čitave Europe...", kazala je za naš portal Evelina Čehajić, programska menadžerica "Arheološkog parka: Bosanska piramida Sunca".

Podsjetimo, VIP Zapad koštao je 150 KM, VIP Istok 100 KM, a ulaz u kompleks taj dan je 50 KM.

Naša ekipa je bila u teniskom kompleksu u kojem smo zatekli Mensura Džavitija, bivšeg nogometaša Sarajeva i Bosne, koji sada radi kao moler u jednoj visokoj kompaniji koja je zadužena za "šminkanje" terena.

Tu je i Mirsad Medija, bivši igrač FK Bosne i Alija Šovšić, koji vrijedno rade na sređivanju tribina i teniskog terena.

Nakon osvajanja četvrte uzastopne titule na Wimbledonu i ukupno sedme na ovom Grand slam turniru, Novak Đoković je jučer dao ekskluzivnu izjavu za Sport klub (osiguran direktan TV prijenos iz Visokog, op.a.) u kojoj je najavio svoj dolazak u Visoko 13. jula 2022. godine.

“Jedva čekam, pravo da vam kažem. Raduje me svaki put kada odem tamo i da uživam u tom mjestu. Turnir u Visokom bit će prvi veći na kojem ću igrati”, rekao je, između ostalog, Novak Đoković.

Kompletnu izjavu pogledajte u prilogu:

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)