Norveška je prva u paralel timskom takmičenju

Juče je na finalu Audi FIS Svjetskog kupa u Švicarskom  Lenzerheideu, reprezentacija Norveške izborila pobjedu na Team Paralel utrci, izbacivši Njemačku u velikom finalu. Norvežani su ušli kao branitelji svjetskih prvaka iz Cortine.

Norveski tim: Leifa Kristiana, Nestvold-Haugena, Sebastiana Foss-Solevaaga, Kristine Riis Johannessen i Kristin Lysdahl, imali su  težak zadatak u svakom kolu, jer su sve tri utrke završili u neriješenom rezultatu 2: 2. No, svaki put su Norvežani imali sve brže ukupno vrijeme i osvojili su  prvo mjesto.

Norveška je pobjedila  Amerikance i otišla  u četvrtfinale, susjedna Švedska  pobjedila je u polufinalu, prije nego što se konačno susrela s Njemačkom u Velikom finalu za prvo mjesto.

U malom finalu Austrijanci su pobijedili Švedsku i osvojili treće mjesto.

Juče je bio jedan od najkonkurentnijih timskih događaja u posljednje vrijeme. Svako takmičenje u Paralelu završilo je urezultatom 2:2 i na kraju odlučivalo o vremenskoj razlici.

Samo preliminarni krug za određivanje osmog starta u četvrtfinalu imao je rezultat 3-1. Tom prilikom  Švedska je pobjedila Veliku Britaniju.

Najveće iznenađenje dana došlo je u prvoj paralel utrci jer je Švedska pobjedila Švicarsku.

Država domaćin do sada nije imala puno sreće u organizaciji ovogodišnjeg finala. Otkazivanje brzih disciplina  ostavilo je Marca Odermatta i Laru Gut bez šanse da dođu do važnih bodova u lovu na Veliki  globus.

U predhodna dva dana zbog nevremena otkazane su sve trke u spustu i super veleslalomu.

Organizator će gledati da tokom vikenda svoju sreću okrenu muškom i ženskom slalomu i veleslalomu. Tokom vikenda biće dodjeljene nagrade za  utrke ženski slalomski Globus, muški veleslalomski Globus i oba Velika globusa.

Pogledaj VIDEO:

Pročitaj više: Marco Odermatt pobjednik današnjeg veleslaloma u Kranjskoj Gori (SLO)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)