Marco Odermatt pobjednik današnjeg veleslaloma u Kranjskoj Gori (SLO)

Odermatt je na današnjoj utrci pokazao zašto je vrhunskoj formi  u odnosu na druge konkurente  u veleslalomu.

U prvoj utrci Zaosta o je za 0,61 sekundu i završio na  na četvrtom mjestu. Odermatt je u drugoj vožnji izveo nezaboravne performanse, postigao najbrže vrijeme i na kraju imao više od jedne sekunde  prednosti nad konkurencijom. Meillard je zauzeo drugo mjesto 1,06 sekundi iza svog saigrača.

Foto: Screenshot Eurosport- Kranjska Gora

"Zaista sam zadovoljan današnjim rezultatom, bilo je važno za sve pehare u nizu", rekao je Odermatt nakon pobjede. „Zapravo ne znam kako sam to danas učinio, osjećao sam se prilično umorno. Možda sam jednostavno bio preumoran da kočim ”, našalio se.

Foto: Screenshot Eurpsport - Odermatt prvo mjesto

 Austrijanac Stefan Brennsteiner zaokružio je postolje na trećem mjestu na samo 0,03 sekunde zaostatka za Meillardom, dok je Alexis Pinturault završio upravo među prva tri, zadovoljivši se četvrtim mjestom.

Bio je ovo posebno odličan dan za Odermatta, koji se današnjom pobjedom stavio u dobru poziciju u lovu i na veleslalomski globus i na ukupnu titulu. To je bitka dva čovjeka za oba globusa, jer je Odermatt danas preuzeo vodstvo od Pinturaulta za mali veleslalomski globus, s vodstvom od 25 bodova. U međuvremenu, Pinturaultovo vodstvo u ukupnom lovu smanjilo se na 36 bodova nad Odermattom danas.

Pinturault ima realne šanse da nadoknadi dio izgubljenog terena u sutrašnjem slalomu. U konačnici, o velikom globusu odlučit će se sljedeće sedmice na završnici sezone u Lenzerheideu, gdje će Odermatt uživati ​​u prednosti domaćeg terena.

Foto: Screenshot Eurosport

Ali prije nego što su sve oči uprte u obračun u Švicarskoj, Kranjska Gora će sutra biti domaćin slaloma. Prva vožnja je u 9:30, a slijedi vožnja 2 u 12:30.

Foto: Screenshot Eurosport

Pročitaj više: Marco Odermatt pobjednik je današnjeg superveleslaloma!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori