Penzioner uhodio Ninu Badrić: Prijavila ga je policiji i tražila zaštitu

Ilija M. (57), penzionisai vozač, hrvatskoj pjevačici Nini Badrić nije mogao odoljeti. Zbog nje je obišao cijelu zemlju. Njegova opsjednutost prestravila Ninu Badrić!

Na njezinim koncertima bio je uvijek u prvim redovima. Opsjednutost njome intenzivirala se u augustu 2018., da bi nakon dvije godine kulminirala kaznenom prijavom za nametljivo ponašanje. Zbog toga je danas sjeo na optuženičku klupu Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu. Tužiteljstvo za fana popularne pjevačice traži osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine.

Priznao je tijelima progona da mu se Nina Badrić sviđa kao umjetnica, ali i da je sve jedan veliki nesporazum. Mislio je na činjenicu da joj se ukazivao pod prozorima stanova i hotela od Zagreba, preko Brača, do Hvara, a pratio ju je i po trgovinama.

Foto: INstagrama Nina Badrić

Sve za nju

- Poslao sam dopis u njezin sandučić u kojem sam tražio od nje da se odredi. Tražio sam odgovore, a nisam ih dobio. Nisam joj narušavao intimu. Ona je pogodila o kome se radi. U Jelsu odlazim već sedam godina, a Ninu Badrić pune tri tamo nisam vidio niti sam joj u Jelsi prilazio, a kamoli ju do tamo slijedio. Ali tada se u meni rodila ideja. Samo sam joj htio dati ruže.

Napominjem da sam je puno puta na društvenim mrežama branio u svojim komentarima. Svaka moja riječ je išla njoj u korist. Sve što sam u životu napisao, napisao sam za Ninu Badrić. Sjećam se i da sam jednom objavio na njezinoj stranici pjesmu koju je ona pohvalila pa sam se malo na nju zakačio jer si u tom smislu odgovaramo.

Nakon toga njenu stranicu više nisam mogao vidjeti - branio se "pjesnik" Ilija M. kojem je stigla i blokada s Ninine stranice.

Ne bi li opravdao svoje beskonačne šetnje pod Nininim prozorom, pravdao se da je to od ranije bila njegova ruta kretanja te da ništa neprikladno nije napravio.

- Jednom mi je otvorila vrata. Čekao sam je i vidio da je to ona. Ponudio sam joj neke svoje radove, na što mi je odgovorila da ona sama piše pjesme. Ja sam samo htio da ona vidi moj rad jer mi je draga i kao žena i kao umjetnica. S njom sam imao velike zamisli, bez obzira na to bi li to bilo kroz muško-ženski odnos ili onaj profesionalni.

image
Poznata glazbenica uspjela je i fotografirati "uhodu" u blizini svojeg doma te je sliku predala policiji

I u sandučić sam joj poslao jednu pjesmu koja govori o njoj i da sam zamislio nešto više. Slao sam joj svašta u kaslić, ali ne znam je li to pročitala. Bilo bi mi drago da konačno sazna što mislim o njoj i mislim da neko ko je zaljubljen u nju možda stopira moje poruke - uvjerava dalje Ilija M.

Njegovo uporno ukazivanje uznemirilo je Ninu Badrić. Primjetila ga je prije pet godina na svojim profilima na društvenim mrežama. Često je pisao komentare i objavljivao pjesme, a objave su bile brojne, ljubavnog karaktera.

Na koncertima

- Nedugo nakon toga sam na svojim koncertima uz binu uočila starijeg muškarca, izrazito prosijede kose, srednjeg stasa i koji je svojim izgledom odskakao od mlađe publike.

Prije dvije godine mi je pozvonio na vrata stana u Zagrebu. Šokiralo me to. Donio mi je neke pjesme, ali se ne sjećam je li išta posebno govorio. Samo je u mene zurio. To me izrazito prestrašilo. Posebno jer sam ga prepoznala s koncerata. Rekla sam mu da s njim ne želim nikakav kontakt, da mi prestane nositi pjesme i pisati mi te da mi više ne dolazi jer da ću ga prijaviti policiji.

Foto: Instagram Nina Badrić

Unatoč tome, u junu 2019. snimala sam spot u Jelsi, a prije toga sam u Bolu imala koncert te sam ga susrela po izlasku iz hotela. Užasno sam se prepala. Nisam mu se obraćala. Nakon toga sam provela nekoliko dana u svojoj kući u Jelsi te sam ga primijetila kako sjedi na zidiću ispred kuće. Ispričala je Nina Badrić istražiteljima i dodala da se zatim spustila na ulicu te otišla do nametljivog obožavatelja, zamolivši ga da je prestane pratiti. On joj je, prisjeća se, tada odgovorio da ljetuje na Hvaru i da ima pravo biti tu.

Nakon toga ga je prijavila policiji i tražila zaštitu za vrijeme boravka na otoku. A kad je počela korona, uočila ga je kako učestalo hoda pod njezinim zagrebačkim prozorom.

Foto: Instagram Nina Badrić

- Osim što je često hodao mojom ulicom, išao je u iste dućane kao i ja, trčao je mojom ulicom i cijelo vrijeme zurio u moje prozore. Bila sam užasno uznemirena i prestrašena. Zatvarala sam prozore da me ne vidi, a najviše me uznemirilo što je doznao moje adrese.

Pogledala sam njegov profil na Facebooku. Bio je prepun mojih slika i pjesama. Jezivo! Kulminacija je bila u julu i augustu 2020.godine, kad sam ga vidjela na zidiću u Jelsi preko puta moje kuće. Ništa nije puno govorio, već je samo zurio u mene staklenim pogledom - rekla je pjevačica.

Što se tiče njegovih odlazaka na Hvar i na Brač u vrijeme dok je Nina Badrić bila tamo, Ilija M. kaže da joj nije narušavao privatnost jer je, primjerice, u "Jelsi bio s druge strane crkve kako ga ne bi vidjela".

Foto: Instagram Nina Badrić

- Svidio mi se njezin osmijeh. Ona je moja nit vodilja u životu. Istina, bio sam na njezinim koncertima barem 20-ak puta. Bio sam i ispred njezine kuće zato što nisam svaki put mogao otići na drugu stranu ceste.

Za vrijeme zabrana zbog korone autobus nije vozio, a pokraj njezine kuće sam išao po Veronika mlijeko u Konzum, a to mlijeko i inače pijem - zaključuje muškarac koji i dalje očekuje, kako kaže, Ninin odgovor.

Na snazi su do daljnjega mjere opreza, točnije Ilija M. joj se ne smije približiti na 200 metara, a na istoj distanci najmanje mora biti i od njezina doma.

Pročitaj više: Muzička nagrada u Hrvatskoj: Top.HR Music Awards

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)