Nekretnine Feroelektra u Sarajevu kupio BBI Real Estate

Poslovna zgrada Feroelektra u ulici Maršala Tita i kompleks građevinskog zemljišta sa skladištem u Halilovićima u Sarajevu, kako je za Klix.ba, potvrdio direktor Feroelektra Senad Smajić, prodati su.

Procijenjena vrijednost nekretnina bila je oko 31 milion KM, ali su one prodate za 15,5 miliona KM.

"Kupac je BBI Real Estate, koji je za pola procijenjene cijene kupio obje nekretnine. Bilo je još kupaca, ne mnogo, a jedan od njih je bio i Goran Stanić. Od ovih 15,5 miliona KM, za koliko su prodate nekretnine, osam miliona bi trebalo ići Stanićima po osnovu navodne pozajmice koju je davao Feroelektru u periodu od 2004. do 2016. godine, kada su upravljali Feroelektrom. Te pozajmice su bile predmet istraga Kantonalnog tužilaštva, koje je tražilo od Kantonalnog suda da obustavi današnju prodaju, da se stave mjere zabrane, ali je Sud to odbio", kazao nam je Smajić.

Ostatak novca, nakon što Stanići uzmu osam miliona, kaže Smajić, ide radnicima za naplatu potraživanja i dugovanja koja su nastala dok je Stanić upravljao Feroelektrom, kao i za izmirenje obaveza nekim drugim dužnicima.

"Ne znam šta će dalje biti s nama. Ovime nam je uskraćen jedan od najsigurnijih izvora prihoda, izgubili smo prostor u kojem smo bili, tako da je sudbina radnika veoma neizvjesna", zaključio je Smajić.

Pročitajte više: EMBRA NEKRETNINE: Potražnja za novogradnjom u Sarajevu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)