EMBRA NEKRETNINE: Potražnja za novogradnjom u Sarajevu

Pandemija je poremetila poslovanja u svim oblastima, ali kako tvrde agencije za nekretnine, posao s nekretninama je doživio neočekivan preokret.

Prema tvrdnjama vlasnika agencija, u Sarajevu je povećana i prodaja i potražnja stanova.

U razgovoru s vlasnikom agencije "EMBRA nekretnine", gospodinom Brankovićem, saznali smo da su cijene nekretnina u nekim dijelovima Sarajeva porasle. U pitanju su novogradnje i to u centru grada.

Cijena ovakvog stana po kvadratnom metru doseže čak do 6000 KM. Cijene u perifernim dijelovima grada su znatno niže, te se stan može naći i po cijeni od 2500 KM po kvadratnom metru.

"CIjenu nekretnina su oduvijek određivale dvije stvari. To su primarno lokacija , sekundarno vrsta gradnje. Normalno je da je novogradnja dosta skuplja.

Svi mi, koji se bavimo ovim poslom, smo očekivali da će posao s nekretninama u pandemiji doživjeti potpuni krah. Međutim ispostavilo se da to nije tako. Ne mogu reći da se nije ništa promjenilo, ali bilo je neočekivanog posla i u vrijeme pandemije", kazao je Branković.

Prodajom nekretnina Branković se uspješno bavi već dugi niz godina, te ističe da je posao s nekretninama u usponu.

Njegova agencija "EMBRA nekretnine" je pravo mjesto za početak potrage za određenom nekretninom, bez obzira na to želite li nekretninu iznajmiti, prodati ili kupiti. Kod njih možete naći alate koji su vam potrebni kako biste donijeli pravu odluku.

Pročitajte više: Ovo je 5 najboljih ideja za uređenje vašeg prvog doma!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori