NEKADAŠNJA LJUBAVNICA HALIDA MUSLIMOVIĆA ŽELI DA GA VIDI IZA REŠETAKA: „Da sam na njegovom mjestu, ne bih imala čemu da se smijem“

Želi da ga vidi iza rešetaka

Halid Muslimović bez dlake na jeziku i dalje napada svoju bivšu ljubavnicu Sonju Bašić

Naime, on je u intervjuu za medije ispričao da proces sa njom još uvijek nije završen, ali da se situacija stišala.

Pored toga je dodao da je on pružio ruku, a bio povučen na dno, te da je za nešto kriv, sigurno bi bio u zatvoru. Na njegove izjave sada se oglasila i Sonja, koja je do detalja ispričala sve o procesu koji se i dalje vodi protiv njega. Te otkrila šta je sve ono što Halid pokušava da sakrije.

– Halid je odavno na dnu, ali izgleda da toga nije svjestan. Nisam ja mogla da ga odvučem tamo gdje je on već, bilo bi obratno. On hoće mene da ponizi, ali ne uspijeva. Dva puta je osuđen, prvo u sudu u Banjaluci u februaru ove godine, za dva krivična djela – nasilje i ugrožavanje moje sigurnosti. Drugo, osuđen je i po presudi suda iz Prijedora, po kojoj je dužan da mi vrati novac koji sam mu pozajmila. A u pitanju je suma od 87.000 evra. Halid se ismijava ne samo meni, nego svakoj žrtvi nasilja. Svako može da vidi kakav je on tip čovjeka, sada ga svi dobro znaju.

Moj advokat Dragan Tolimir i ja smo na Viši sud stavili žalbu i u tome ću pobijediti, da se ovom nasilniku dodaju uslovno tri godine zatvora. Da može sljedeći put da misli bolje prije nego što udari ženu – rekla je Sonja za 24sedam. Te dodala da bi on u Australiji dobio najmanje 16 godina zatvora za djelo za koje ga ona terete:

„Da sam na njegovom mjestu, ne bih imala čemu da se smijem. On je otac, ima kćerku, neka ga bude sramota da se ismijeva nečemu takvom što je uradio. On je nasilnik i za to je osuđen, ja sam se tri godine borila za svoju pravdu i pobijedila sam ga ne samo za sebe, već za svaku žrtvu nasilja.”

Kako kaže, njen cilj je sada da on dobije uslovnu kaznu zatvora i da na taj način zaštiti “njegove buduće žrtve”.

-Svjedočila sam o tome kakve sam traume imala, sudija me je pitao kakvu kaznu želim, ja sam tražila zatvor. Ali sam svjesna, nažalost, da su u ovoj zemlji kazne za takve stvari minimalne. Više je moj advokat bio ljut nego ja.

Mnogo je emocija prošlo kroz moju glavu tada, to je velika borba, ja sam devet puta dolazila iz Australije po svoju pravdu. Znala sam i bila sam svjesna da su male šanse da on dobije zatvor. Ali stavili smo žalbu na Viši sud i to ćemo sigurno dobiti. Tražimo da se uslovno dodaju tri godine, da barem mogu da spasem sljedeću njegovu žrtvu. Da ne mora ona da doživi traumu koju sam ja doživjela – rekla je Sonja.

Međutim, ovo nije sve, jer kako Sonja ističe, tužila ga je po dva osnova za klevetu.

– On kad god daje izjave samo kleveta, gleda da me ponizi, ali bez dokaza. Za svaku tužbu smo tražili po 10.000 maraka, da se nauči pameti da ne govori stvari za koje nema dokaz. On zna dobro o čemu se radi, ne bih ja o tome ponovo. Neka donese dokaz ako ga ima. Nisam ja jedina koju je on pokušao da prevari za pare. Ima još jedna žrtva, još jedna žena, a on je odmah počeo da priča da je ona prevarila dvoje ljudi i da je bila zaljubljena u njega. On samo gleda da ponižava svoje žrtve. A samo se pravdom, uz dokaze, može sve dokazati. Zato se ne sikiram, jedino se Boga bojim, a on nek se sprema za sudove – istakla je ona.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori