Napokon ravan stomak: Skinite 10 cm sa struka uz ovaj napitak

Portrait of beautiful young woman measuring her slim body over black background.
Foto: Freepik

Sassy voda ključni je sastojak ‘dijete za ravan stomak (‘Flat Belly Diet’) koju je osmislila nutricionistica Cynthia Sass. Taj ukusni napitak, koji je dobio ime po svojoj kreatorici, osvježava i vitalizira. Sadrži minimalni broj kalorija, ima blagotvorno djelovanje na organizam, jako smanjuje nadutost i umiruje probavni trakt.

Cynthia također tvrdi da se pijenjem ovog napitka obim struka može smanjiti za čak 10 centimetara i to u samo 4 dana. Da, dobro ste čuli! Ova tvrdnja zasnica se na činjenici da je ljudskom tijelu potrebno minimalno osam čaša vode dnevno. To je minimalni unos kako bi vaše tijelo moglo normalno da funkcioniše. Ta količina je samo orijentir.

Unos varira od osobe do osobe, te ovisi o nivou fizičke aktivnosti.

Iz tog razloga, tokom četiri ‘ključna’ dana, na početku ‘dijete za ravan stomak (Flat Belly Diet) preporučljivo je popiti punu količinu. Također, preporučljivo je konzumiranje voća i povrća koji sadrže veliku količinu vode. Pravilna hidratacija tijela, pomaže održavanju nivoa tekućine. Ona također sprječava zatvor i nadutost crijeva.

Kako bi vam ovaj plan za ravan stomak uspio, važno je da tokom četiri dana konzumiranja napitka izbjegavate slatkiše, grickalice, masnu i kaloričnu hranu. Preporučuje se i da se okrenete zdravijoj hrani, malo manjim porcijama i kretanju.

Evo recepta!

  • 8 čaša vode (Ova količina je minimalna)
  • 1 čajna kašika naribanog korijena đumbira
  • 1 svježi krastavac srednje veličine, oguljen i narezan na tanke kriške
  • 1 limun srednje veličine, narezan na tanke kriške
  • 12 listića zelene metvice

Sve sastojke pomiješajte u velikoj posudi. Stavite u frižider preko noći, te ujutru procijedite. Ovu tekućinu počnite piti čim ustanete. Cilj vam je da čitavu količinu popijete tokom dana. Za vidljive rezultate, važno je da se držite roka od minimalno četiri dana. Obećavamo da će vam se okus svidjeti i da nećete htjeti da prestanete s konzumacijom. Spremni ste za transformaciju!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori