Nakon pisanja Klix.ba vlast u Sarajevu mladima ipak daje po 10.000 KM za kupovinu stana

Subvencije

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjem kolegiju donijela odluku da će izvršiti sufinansiranje stanova za mlade po javnom konkursu sa ukupno 10.000 KM po jednom aplikantu. Prvobitno je ovaj iznos trebao biti 1.150 KM po aplikantu.

Ovo je danas potvrdio ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Enver Hadžiahmetović.

On je rekao da je danas dogovoreno da 8.660.000 KM za 866 aplikanata bude osigurano iz budžeta.

"Osim toga Vlada KS je osigurala i tri miliona KM za poticajnu stanogradnju, što ukupno iznosti preko 11,5 miliona i što je ovo daleko najveći iznos koji je nakon rata izdvojen u oblasti poticajne stanogradnje za mlade", kazao je Hadžiahmetović.

Podsjećamo, kantonalna vlast je ranije ove godine rebalansom budžeta osigurala milion KM za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja. Iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša su uoči raspisivanja javnog poziva poručili da će svi dobiti jednako novca.

Ovom odlukom, kako smo ranije pisali, mladi su trebali dobiti po 1.150 KM.

Pročitajte više: Zahiragić prozvao Vladu KS: Vaša subvencija nije dovoljna ni za kvadrat stana u Raštelici

Pratite nas na Facebook akter.ba - Nakon pisanja Klix.ba vlast u Sarajevu mladima ipak daje po 10.000 KM za kupovinu stana

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)