Zahiragić prozvao Vladu KS: Vaša subvencija nije dovoljna ni za kvadrat stana u Raštelici

Subvencije

Nakon što je objavljeno da će Vlada KS subvencionirati mlade, njih 864, sa 1.150 KM za rješavanje stambenog pitanja, zastupničkom inicijativom reagirao je zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić. Kako stoji u Zahiragićevoj inicijativi, Skupština Kantona Sarajevo zadužuje Vladu Kantona Sarajevo da donese Odluku o preraspodjeli sredstava na način da na poziciju u Budžetu Kantona Sarajevo za 2021. godinu "Kapitalni transferi pojedincima - Subvencioniranje mladih pri rješavanju stambenog pitanja" dodaju 7.640.000 KM, a kako bi svi mladi koju su prošli na javnom pozivu dobili subvenciju od po 10.000 KM umjesto predviđenih ponižavajućih 1.150 KM.

"Imajući u vidu činjenicu da je Budžet Kantona Sarajevo za 2021.godinu, nakon rebalansa, najveći u historiji Kantona Sarajevo, kao i to da do danas, pred kraj budžetske godine, postoji veliki iznos nerealizovanih sredstava, ovu inicijativu smatram sasvim opravdanom", kaže Zahiragić.

Zahiragić je dodao da su prethodne dvije Vlade KS, iako su budžetska sredstva bila značajno manja, dodijelile subvencije mladima u iznosima od 10.000 KM i 7.000 KM.

"Smatram kako ne postoji ni jedan opravdan razlog za ponižavanje mladih ljudi sa subvencijom u iznosu 1.150 KM za koji se ne može kupiti kvadrat stana ni u Raštelici", dodao je Zahiragić.

Pročitajte više: Subvencija: Mladima u Sarajevu po 1.150 KM za rješavanje stambenog pitanja?

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)