Najavljeno drastično poskupljenje struje, poslodavci traže sastanak sa Novalićem

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave JP Elektroprivrede BiH postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice kako za privredu, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini.

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto.

Zajednički zaključak da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se 5. oktobra 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Udruženje naglašava da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja, navodi se u saopćenju.

Pročitajte više: Novalić: Ismijavali su me, šutio sam, ali rekao sam da je dosta

Pratite nas na Facebook akter.ba - Najavljeno drastično poskupljenje struje, poslodavci traže sastanak sa Novalićem

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori