Pogledajte šta se dešavalo na ročištu Darku Elezu: Citiraju se neke poruke

Elez je poslao Đorđu Ždrali svoju fotografiju iz parka Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu, ta poruka je Ždrali stigla u zatvor uz poruku "ostala su još trojica", kazao je tužilac Čampara

Sudu BiH jutros je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se izručenom Darku Elezu produži pritvor za još dva mjeseca.

Tužilac Dubravko Čampara tokom obrazlaganja prijedloga zatražio je da se ova mjera Elezu produži. Još postoji strah od bjekstva, utjecaja na svjedoke i njihovo zastrašivanje.

On je u prijedlogu kazao da je Elez organizirao kriminalnu grupu u BiH i Srbiji s ciljem počinjenja mnogih krivičnog djela.

Dvije likvidacije

Tužilaštvo BiH ga zvanično sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu 2019., dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična djela iznude.

- Elezova grupa sarađuje s klanovima iz Srbije, BiH, Crne Gore, ima ih od Grčke do Ukrajine. Iz presretnutih razgovora jasno je da može preći granicu kada god to želi - naveo je Čampara.

Objasnio je da je jedan svjedok dobio prijetnje smrću. Prijetio mu je policajac koji je rekao da će biti ubijen ako svjedoči protiv Eleza, naveo je Čampara.

- Elez je poslao Đorđu Ždrali svoju fotografiju iz parka Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu. Ta poruka je Ždrali stigla u zatvor uz poruku "ostala su još trojica". Radi se o Miroslavu Škobi Mikiju, Đorđu Ždrali Đoki i Milutinu Daniloviću Mići koji trebaju biti ubijeni - naveo je Čampara.

Također, Čampara je naveo da je Elez putem teleona pozivao policajce iz Istočnog Sarajeva te im je prijetio da će ih likvidirati ukoliko budu radili protiv njega.

Dobio informaciju o hapšenju

Elezov branilac Senad Kreho kazao je da njega NATO ne bi mogao pomjeriti iz Beograda da je u vezi s Veljkom Belivukom i Dijanom Hrkalović. Kamoli da je navodno pokušao ubiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. On je dodao da će Srbija uložiti protestnu notu jer se Elez pominje u kontekstu krivičnih djela za koje je ona kao država garantirala da neće biti terećen.

Sudu se obratio i osumnjičeni Elez koji je naveo da u obrazločenju tužioca kojim traži da mu se produži pritvor stoji dosta imena koja nemaju veze sa krivičnim djelima zbog kojih je izručen iz Srbije.

Ročište Darku Elezu.

- Evo tri mjeseca i 10 dana nema ništa novo u ovom postupku. Citiraju se neke poruke koje nemaju veze s predmetnom istragom. Odgovorno tvrdim da mi MUP RS na čelu sa Šehovcem pakuje. Dobio sam informaciju da ću biti uhapšen, a Šehovac se hvalio da je sve on to organizirao. Mogao sam pobjeći, ali ostao sam, jer bit će šta će biti. Znam svoju poziciju u Srbiji i BiH – kazao je u sudnici Elez.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)