Uhapšen muškarac koji je ukrao radijatore iz zgrade Mašinskog fakulteta u Sarajevu

Policija u Sarajevu je uhapsila muškarca koji je ukrao veći broj radijatora iz zgrade Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

U ponedjeljak, 12. aprila, policija je obaviještena da je nepoznata osoba izvršila krađu u prostorijama Mašinskog fakulteta na Vilsonovom šetalištu.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Konstatovano je da su iz prostorija objekta otuđeni radijatori, razna tehnička oprema i drugi predmeti.

Policijski službenici su jučer u 1:30 sati na Vilsonovom šetalištu pronašli i uhapsili A. B., rođenog 1992. godine u Sarajevu, nastanjenog u Varešu. On trenutno boravi na području općine Novo Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Prilikom lišavanja slobode kod njega je pronađeno i oduzeto šest radijatora, dok je u grmlju u blizini fakulteta pronađeno 11 radijatora.

Na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi ova osoba u ulici Hercegovačka, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom su pronađena i oduzeta četiri radijatora, šest laptopa, veći broj uložaka brava s ključevima, zaštitnih ukrasnih okvira cilindara, šteka, punjača, elektičnih kablova i dr.

Nakon završene kriminalističke obrade A. B. je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)