Mostarci Praznik rada provode na izletištu Bunica

Mostarci praznik prosčavili na BUnici
Foto: Željko Milicevic - Anadolu Agency - izletište Bunica

Nekoliko stotina građana Mostara Međunarodni praznik rada – 1. maj proslavlja na popularnom izletištu Bunica, uz prelijepu rijeku Bunu, jednu od najljepših u ovom dijelu zemlje, javlja Anadolu Agency.

Ove godine slavi se u drugačijim okolnostima u odnosu na prethodne godine. S obzirom na to da su na snazi mjere koje se odnose na pandemiju COVID-a 19, ali prema onome što smo mogli vidjeti veoma mali broj izletnika se pridržava mjera.

“Tradicionalno dolazim ovdje s prijateljima. Svake godine je prelijepo. Ovo okupljalište je jedno od najljepših u ovom dijelu zemlje. Svake godine, iako volimo muziku, ne puštamo ništa, jer želimo osluškivati prirodu“, rekao je Mili Tiro.

Raduje ga što je izletište pripremljeno za prvomajski praznik i što je pripremljeno dočekalo izletnike.

“Nadam se novim ulaganjima ovdje, jer je ovo idealno mjesto i za turiste. Bunica je i mjesto gdje se ubuduće može zarađivati i ostvariti neki prosperitet. Danas se ipak osjeti da je pandemija. Manje je ljudi, također je u toku i mjesec ramazan, a svakako da ni finansijska situacija u zemlji nije dobra“, dodao je.

Prošle godine na ovom mjestu ekipa AA nije susrela nijednog izletnika jer je na snazi je bila i mjera zabrane okupljanja.

Pročitaj više: Azurna obala: S Amirom kroz kneževinu Monaco!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori