Modni savjeti za zrele žene: “Izgledate smješno prateći nove “trendove”

pexels-photo-1462637anastasiya Gepp
Foto:Anastasiya Gepp


Istraživanja su došla do zanimljivog zaključka što se tiče žena i garderobe. Naime sve što je djevojka/žena željela imati od odjeće u mladosti a nije uspjela priuštiti - to će kasnije kupovati sve češće čak i ako ti više nije u modi. Želja iz mladosti za tom određenom stvarčicom je prati i kasnije u životu.

Zbog toga mnoge zrele žene nose stvari koje su potpuni demode a za njih izgledaju super trendi i šik.

Naš ton kože blijedi kako starimo, pa nošenje nježnijih nijansi može biti privlačnije. Ali trebali biste znati da nošenje previše pastela može učiniti da izgledamo starije.

Ako želite obućii svijetle boje od glave do pete, odlučite se za svijetlije neutralne dijelove poput boje slonovače, svijetlo sive ili bež boje.

Dječja plava s nježno ružičastom bojom klasična je kombinacija koju je teško nositi tokom određene dobi. Ako volite pastelne boje blizu svog lica, dodajte im jače boje na dnu. Dječja plava boja odlično stoji s mornarskom i crnom ili smeđom bojom i ugljenom. Također i nježno ružičasta, puter žuta, blijeda breskva.

Previše crne boje može učiniti da izgledate starije. Osvježite ih s nekim modnim dodacima poput šala, šarenih naušnica, ogrlice...

Ovo su neki od promašaja koje mnoge žene preko 30 godina čine:

1. Animal print: Svi životinjski printovi su rizični za nositi jer se njihova popularnost mjenja iz dana u dan.

Nekada je bilo potrebno više od 7 godina da se ponovo vrate u modu a nekada se vraćaju svake sledeće sezone. Zato žene, budite pažljive kada birate odjeću sa animal printom, sada im popularnost i nije na najvišem nivou, zato pričekajte da se ponovo vrate u modu.

2. Odjeća pogrešne veličine. U ovome mnoge žene griješe. Žene koje su imale komplekse od svoje težine često prave greške u oblačenju. Uzimajući to u obzir mršave žene su uvijek nosile preveliku garderobu dok su punije žene oblačile što uže hlače i majice kako bi izgledale mršavije.

U takvim slučajevima potrebno je naći zlatnu sredinu. Najbitnije je obratiti pažnju na figuru i pratiti njene linije. Ako su vam noge mršavije od gornjeg djela onda obucite šire, lepršave hlače i laganu tamniju bluzu. Tako ćete izjednačiti svoju siluetu.

3. Neprikladno oblačenje. Mnoge žene odbijaju odrasti i to najviše pokazuju kroz svoju garderobu pa tako često sretnete ženu od 40-50 godina koja nosi minić i duboki dekolte. Naravno, svako ima pravo da se oblači kako hoće ali takvo oblačenje zrele žene drugi ljudi smatraju neprikladno.

Izvor: Maja Kečan 9/09/2020 | pult24.info

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)