Čipka je još uvijek poželjna: donji veš koji će obilježiti 2021. godinu

pexels-photo-5540780 sinitta leunen
pexels-photo-5540780 sinitta leunen

Čipka je samostalni, šupljikavi, ručni rad koji nastaje u doba renesanse na prostoru Mediterana i zapadne Europe. Vještina čipkarstva jedna je od izuzetno cijenjenih tradicionalnih vještina koja se njeguje i danas.

Danas postoje razni načini izrade. Čipka nije samo ukras na zidu ili stolu. Dio je narodnih nošnji, različitih odjevenih predmeta, obuće, a vrlo često se je i ukrasni dio donjeg veša. Iako je nastala u doba renesanse još uvijek je poželjna i atraktivna.

Žene se u donjem vešu žele osjećati dobro i privlačno pa biraju zavodljive čipkaste komade.

Kakav ćemo donji veš nositi u 2021. godini?

Donje hlačice visokog struka

Pomalo retro izgleda, hlačice visokog struka grijat će vas tijekom cijele zime, ali i sakriti potencijalne nedostatke.

pexels-photo- cottonbro

Grudnjaci bez žica sa sportskom estetikom

Žice i dodatna potpora pali su u drugi plan tijekom pandemije i želja za udobnošću premjestila se na grudnjake u tkaninama koje dišu i koji odaju dojam sportske estetike. I to sve u minimalističkom stilu.

pexels-photo-elif tekkaya
pexels-photo-elif tekkaya

Svilene slip spavaćice i svileni komadi općenito

Za one dane kada se želite osjećati sređeno u kućnom okruženju, birajte zavodljive slip spavaćice od svile koje ćete lako pronaći u ponudi brojnih brendova. Dodatan je bonus što su prirodna vlakna svile lagana i prozračna te neće iziritirati kožu.

Delikatni i čipkasti grudnjaci

Delikatni grudnjaci u posljednjih par sezona postali su jedan od najpoželjnijih komada donjeg rublja. Osim što su ugodni za nošenje, idealni su za obući ispod bijele majice gdje će suptilno viriti i dati novu estetiku vašoj modnoj kombinaciji pa makar bila i kućna.

Bodiji

Idelani za nošenje ispod prozirnih i laganih tkanina, ali i komad koji se nužno ne mora skrivati ispod odjeće tako da ima višestruku namjenu.

pexels-photo-Rosa Gattuso

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)