Milijev advokat otkrio istinu o sporu između njega i Cece: Evo oko čega je nastao problem

Otkako je pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović prešla u žiri “Zvezda Granda”, o tome ne prestaje da se priča.

Najviše pažnje je privukla njena izjava u prvoj emisiji u kojoj je otkrila da se sudi sa kolegom iz žirija, kompozitorom Aleksandrom Milićem Milijem.

Mogle su se čuti razne priče i nagađanja o tome oko čega se zapravo sude, a sada se oglasio Milijev advokat Milan Jakšić i otkrio istinu o svemu.

Kako je Jakšić napisao u saopštenju, Mili je u periodu od 2004. do 2013. godine u Cecine projekte uložio blizu 2.000.000 evra. U pitanju su projekti koji obuhvataju proizvodnju i izdavanje fonograma sa sedam izdanja i koncerte na Ušću, a sve to je finansiralo Milijevo društvo “Miligram music”.

Kako dalje ističe advokat,  sve to su zakonski uslovi za sticanje svojstva proizvođača fonograma, te se stoga Milić smatra vlasnikom tih fonograma i kao takav se i registrovao kod organizacije koja je nadležna za proizvođače fonograma.

– U skladu sa ugovorom potpisanim između mog klijenta i “Ceca Music”, moj klijent imao je obavezu da proizvede fonograme i plati sve troškove proizvodnje i izdavanja fonograma dok je svaki od ugovarača ostvarivao pravo na 50 odsto ostvarenog prihoda od izdavaštva. Tokom saradnje moj klijent je po tom osnovu isplatio oko 800.000 evra privrednom društvu “Ceca Music”, za šta takođe postoji uredna dokumentacija koja je na raspolaganju – istakao je advokat Jakšić u zvaničnom saopštenju za medije.

– Problem se pojavio kada je društvo “Ceca music”, bez saglasnosti mog klijenta (kao proizvođača fonograma na sedam izdanja i kao autora na preko 1300 video zapisa koji se nalaze na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatović i na digitalnim platformama) počelo da eksploatiše fonograme i autorska djela mog klijenta na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatović i na digitalnim platformama. Po izveštaju koji je dao sam provajder društva “Ceca Music” to društvo je na ovaj način prihodovalo nekoliko stotina hiljada evra. I pored činjenice što je moj klijent privrednom društvu “Ceca music” uredno islatio 50 odsto ostvarenog prihoda, društvo “Ceca music” uporno odbija da isplati nadoknadu mom klijentu koja mu pripada od eksploatacije koju godinama vrši na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i digitalnim platformama, pri čemu za istu eksploataciju ne postoji pravni osnov niti saglasnost mog klijenta – dodao je on dalje.

Na kraju je istakao da je njegov klijent uredno ispoštovao svoj dio dogovora, dok je društvo “Ceca music” oštetilo njegovog klijenta za ozbiljan novčani iznos, a zatim bez ikakvog osnova podnijelo tužbu protiv njerga.

-U više navrata pokušali smo da na miran i civilizovan način riješimo postojeći problem, ali i pored svih napora u tome nismo uspjeli. Nadam se da će razum ipak prevladati i da će dugogodišnji uspješni saradnici doći do dogovora, koji je jedino pravo rješenje – zaključio je Milan Jakšić u saopštenju.

Pročitajte više: Od malog cvetka do srpske majke: Zašto je izostavljen dio života s Harom Samardžićem?

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori