Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup

Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup održanog u subotu u slovačkoj Jasni, region Niske Tatre. Za 34 stotinki nadmašila domaću  Petru Vlhovu i ostvarila svoju 69. pobjedu u Svjetskom kupu. To je bila  45. pobjeda u slalomskim utrkama.

Perta Vlhova je u prvoj vožnji imala najbolji rezultat i 27 stotinki prednosti pred Shiffrin, ali je Amerikanka najboljim rezultatom druge vožnje i impresivno odskijanim donjim dijelom staze nadmašila Slovakinju.

Foto: Screenshot Mikaela Shiffrin 1. mjesto
Foto: Screenshot Petra Vlhova 2. mjesto

Treće mjesto u Jasni danas je osvojila  Švicarka Wendy Holdener zaostavši 52 stotinke sekunde za Shiffrin.

Do kraja sezone ostala su još  samo tri slaloma. Dva se održavaju  u švedskom Areu i jedan na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu. Razlike među vodeće tri skijašice u borbi za Mali kristalni globus su minimalne. Petra Vlhova ima 480 bodova, 45 više od Mikaela Shiffrin i 70 više od svjetske slalomske prvakinje Austrijanke Katharine Liensberger, koja je u Jasni bila četvrta.

Mali Kristalni Globus SLALOM na kojem vodi Petra Vlhova, drugo mjesto zauzela je Mikaela Shiffrin, a Katharina Leinsberger je na trećem mjestu.

Foto: Screenshot Petra Vlhova zauzela drugo mjesto

U ukupnom redoslijedu za Veliki Kristalni Globus  vodeća Lara Gut-Behrami je propustila subotnji slalom i ostala na 1227 bodova, a Vlhova je sada na 107 bodova zaostatka. Do kraja sezone je  ukupno sedam utrka.

Švicarka se u nedjelju 7. marta vraća u akciju na veleslalomskoj utrci u Jasni. Tu će biti jedna od favoritkinja nakon što je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo osvojila zlatnu medalju.

Pročitaj više: Lara- Gut Behrami: Nezaustavljiva

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori