Microsoft će pokrenuti Windows 11 5. oktobra

Microsoft će pokrenuti Windows 11 5. oktobra
Zasluge: ZDNet

Windows 11 počet će se uvoditi redovnim korisnicima 5. oktobra, ali minus očekivana mogućnost preuzimanja Android aplikacija iz Trgovine.

Microsoft će 5. oktobra početi sa uvođenjem Windows 11 među uobičajene korisnike. Tog dana, Windows 11 će se početi pojavljivati ​​na Windows 10 računarima koji ispunjavaju uslove i bit će u prodaji na nekolicini računara koji će biti unaprijed učitani sa Windows 11, rekli su zvaničnici Danas, 31. avgusta.


Bit će jedna značajka koju je Microsoft prvobitno reklamirao kao dio Windows 11 iskustva koja neće biti dostupna pri pokretanju: Mogućnost preuzimanja Android aplikacija putem Microsoft Store -a. Zvaničnici Microsofta rekli su danas da će imati pregled ove sposobnosti spremne za pregled od strane Windows Insajdera "u narednim mjesecima". Microsoft radi s Amazonom i Intelom na tome i razvili su Android podsistem za Windows kako bi se to ostvarilo.

Zvaničnici Microsofta planiraju postepeno uvođenje Windowsa 11 od 5. oktobra do sredine 2022. godine. Microsoft će operativni sistem prvo staviti na raspolaganje novim uređajima. Kompanija planira koristiti "obavještajne modele koji uzimaju u obzir podobnost hardvera, pouzdanost, metriku, starost uređaja i druge faktore" kako bi ga uvrstili na dodatne računare.


Microsoft planira koristiti Windows Update za obavještavanje korisnika Windows 10 kada njihovi uređaji ispunjavaju uslove za prelazak na Windows 11. Korisnici će također moći "tražiti" nadogradnju za uređaje koji ispunjavaju uslove tako što će otići na Postavke> Windows Update> Provjeriti ažuriranja.


Kao što su zvaničnici Microsofta rekli prošle sedmice, kompanija testira obnovljenu aplikaciju PC Health Checki uskoro će ga učiniti dostupnim svim korisnicima kako bi mogli provjeriti zadovoljavaju li njihovi računari zahtjeve Microsofta za nadogradnju. Korisnici sa računarima za koje Microsoft smatra da ne ispunjavaju uslove imat će mogućnost nadogradnje svojih računara, uz razumijevanje da će biti u službeno "nepodržanom stanju". To zbunjujuće znači da prema Microsoftu mogu, ali i ne moraju dobiti ažuriranja o sigurnosti i upravljačkim programima.

Pojedinci ili preduzeća koja nisu spremna ili zainteresovana za odlazak na Windows 11 moći će ostati na Windows 10, koji će Microsoft nastaviti podržavati do 14. oktobra 2025. (Ove jeseni stiže i novo izdanje Windows 10, što će biti vrlo malo ažuriranje poznato kao Windows 10 21H2. Zvaničnici Microsofta nisu rekli hoće li biti Windows 10 22H1, H2 itd.))

Pitao sam hoće li, kao i obično, postojati alat za blokiranje za korisnike koji ne žele da se Windows 11 "ponudi" njima i njihovoj korisničkoj bazi. Možda jedan neće biti potreban. Kompanija mi je rekla: "Microsoft taj izbor prepušta svojim korisnicima. Kada se klijent sa podobnim Windows 10 uređajem obavijesti putem Window Update -a, oni mogu odlučiti žele li nadograditi na Windows 11 ili ostati na Windows -u 10. "

Što se tiče razloga zašto Microsoft ide sa 5. oktobrom kao datumom izlaska Windowsa 11, pretpostavljam da se nada da će to dati proizvođačima računara, nadajući se novim kupovinama računara sa operativnim sistemom Windows 11, povećanju rasprodaje Columbus Holiday i dugoj pisti u prazničnu sezonu 2021. godine. U Microsoftovom postu na blogu nalazi se hrpa računara za koje se reklamira da su spremni za Windows 11 . Nijedan od ovih uređaja nije nenajavljen;svi su već na tržištu.

Izvor: ZDNet

Pročitaj više: Windows 11 daje MS Paint -u svježi sloj *boje *

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori