Mediha Šehidić: Održana promocija knjiga “Kapija” i “Brodska cesta bb” u Kamernom teatru 55 (VIDEO)

Kultura

Promocija knjiga autorice Medihe Šehidić
Foto: akter.ba

U okviru festivala Kamernog teatra 55 "Dani Jurislava Korenića" danas je , upriličena i promocija romana “Kapija” i "Brodska cesta bb", autorice Medihe Šehidić.

Promocija održana u Galeriji Gabrijel, privukla je veliki broj ljubitelja pisane riječi.

Pored autorice o njenim djelima su govorili akademik Abdulah Sidran, doktorica humanističkih nauka iz oblasti književnosti. Melida Travančić te urednik i suvlasnik izdavačke kuće  buybook, Goran Samardžić. . U krugu brojnih posjetitelja, ljubitelja dobre knjige našao se i direktor Kamernog teatra 55, Emir Hadžihafizbegović.

Medihina prva knjiga proze „Brodska cesta bb“, zasnovana na autobiografskim elementima, objavljena je u nekoliko izdanja.

Foto: akter.ba

„Kapija“ je njena druga knjiga koja također u svojim stranicama krije i autobiografske crtice  i priče o životnim nedaćama, teškoj bolesti i borbi za prevazilaženjem tegoba. Knjigu je, kako tvrdi, napisala upravo nakon što je pobijedila opaku bolest s kojom se suočila i željela je o tome progovoriti naglas. “To je knjiga kako o smrti tako i o životu”, poručila je autorica.

Foto: akter.ba

Autorica se na kraju zahvalila svima onima koji su joj pomogli u objavi i promociji njenih knjiga i svima koji su bili dio današnje promocije.

Ekipa portala akter.ba posjetila je promociju i zabilježila ovaj, za sve nas, važan događaj.

"Zaista sam sretna kada se u našem gradu i državi održavaju ovakva kulturna dešavanja", rekla nam je jedna od posjetiteljica promocije, koja je, kako kaže, izdvojila svoje vrijeme i došla da iskaže poštovanje autorici.

Video s promocije:

Pročitajte više: Mediha Šehidić: Papuča marke “One size”

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)