Majka ubijenog dječaka Nermina dobila ključeve svog novog doma u Sarajevu

Pomozi.ba

Majka ubijenog dječaka Nermina dobila ključeve svog novog doma u Sarajevu
Foto: Fokus.ba

Sudbina je htjela da se nova Dženanina kuća nalazi u blizini mezara njenog nikad prežaljenog sedmogodišnjeg Nermina, koga je izgubila 1994. godine i koji je ubijen od istog metka iz snajpera koji je usmrtio i bebu u njenom stomaku

Majka ubijenog dječaka Nermina Divovića dobila je danas ključeve nove kuće nakon humanitarne akcije u kojoj su brojni građani prikupili novac, piše Fokus.ba.

“Dženana Sokolović iza koje stoji jedna od najtužnijih životnih priča danas je dobila ključeve od nove kuće zahvaljujući svim humanim ljudima koji su podržali našu kampanju, kada je za 48 sati prikupljeno četvrt miliona maraka.

Kuća je plaćena 160.000 KM bez poreza. Sa porezom ta cifra će biti oko 170.000 KM, a ostatak sredstava će se usmjeriti u dogovoru sa Dženanom.

Pročitajte i ovo: Tragična priča o malenom Nerminu je obišla svijet, ali i danas upozorava da rata ne smije biti

Ona je prvobitno živjela u stanu od 18 metara kvadratnih, da bi potom od Općine Stari Grad dobila na korištenje stan u novoizgrađenoj zgradi napravljenoj s ciljem zbrinjavanja socijalno ugroženih građana.

Sudbina je htjela da se nova Dženanina kuća nalazi u blizini mezara njenog nikad prežaljenog sedmogodišnjeg Nermina, koga je izgubila 1994. godine i koji je ubijen od istog metka iz snajpera koji je usmrtio i bebu u njenom stomaku.

Za ovu ženu koja je decenijama hodala ulicama Sarajeva moleći ljude za pomoć da preživi, nadamo se da dolaze bolja vremena. Iako joj niko i ništa ne može vratiti njenu ubijenu djecu, sada će bar imati život dostojan čovjeka i više nikada neće morati moliti za koru hljeba.

Hvala svima vama koji ste nam pozivima na humanitarni broj i donacijama omogućili da bar na trenutak zasija osmijeh na Dženaninom vječno tužnom licu”, objavili su iz organizacije Pomozi.ba.

Proči

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori