Maja Banjin, najbolja onkologinja u BiH, napustila KCUS i prelazi u Opću bolnicu

Maja Banjin, ugledna doktorica i svjetski priznati stručnjak iz oblasti onkologije, od petka je novi član Opće bolnice "Prim.dr Abdulah Nakaš", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba od izvora bliskog ovoj poznatoj ustanovi.

Kako samo saznali, dr. Banjin je dala otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i već je dogovorila transfer u Opću bolnicu, gdje se priključuje timu generalnog direktora prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

"Transfer je dogovor i završen i dr. Maja Banjin u petak bi trebala postati član Opće bolnice. Još želim naglasiti - Maja Banjin je najbolji stručnjak iz oblasti onkologije u Bosni i Hercegovini", dodao je isti izvor za naš portal.

Podsjetimo, početkom maja 13 anesteziologinja sa KCUS-a, koje su dale otkaze u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog nezadovoljstva uslovima rada, odmah su zaposlene u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”.

„Solidarišemo se sa našim kolegama, ljekarima sa Kliničkog centra, koji su danas bili prinuđeni napustiti KCUS u većem broju. Naše kolege mogu uvijek računati da ćemo dati sve od sebe da ih zadržimo i omogućimo da nastave liječiti građane Sarajeva u Općoj bolnici”, kazao je onda za Radiosarajevo.ba prof. dr. Ismet Gavrankapatanović.

Pročitajte više: Klinički centar: Tužioci ušli povodom navoda iznesenih u pismu ljekara

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori