Lijenu probavu možete riješiti jednostavnim trikom

Lijena probava
Foto: Freepik - Lijena probava

Pravilna prehrana najbolji je regulator probave, ali nekada ni to ne pomaže

Zatvor ili opstipacija, stanje uslijed kojeg se naša crijeva ne prazne na spontan način, doista može biti problem. I to vrlo neugodan i bolan. Bezuspješni odlasci na zahod doista mogu biti frustrirajući te uvelike utječu na naše raspoloženje. Ako takvo stanje potraje ili se često događa, može donijeti i jaku bol u predjelu trbuha te nadutost. Iako je pitanje redovite stolice vrlo individualno, normalnim se smatra jednom dnevno ići na toalet.

I kada niste skloni zatvoru, nije neobično ako vam se dogodi uslijed nekih promjena poput putovanja, promjene okoline ili pak zbog velikog stresa, kada imate hemeroide, tijekom trudnoće i nakon poroda. Također, lijekovi te prehrana mogu utjecati na probavu.

Pravilna prehrana najbolji je regulator probave, no što ako vam ni to ne pomaže? Iskušajte jednostavan trik koji ne uključuje nikakav čarobni napitak niti promjenu prehrane.

Riječ je o postupku koji koristi akupresura, drevna istočnjačka tehnika samoiscjeljenja koja koristi znanje i – prste. Naime, dovoljno je čvrsto pritisnuti prstima područje ispod pupka – točnije usredotočite se pritom na uravnoteženo disanje i ponovite postupak, ako je potrebno, nekoliko puta dnevno. Pritisak na tom mjestu stimulira crijeva da se više pokreću što aktivira istovremeno i imunološki sistem.

Ipak za pravilnu probavu pokušajte uravnotežiti svoju ishranu.

Izvor: story.hr

Pročitaj više: Pet ozbiljnih situacija kada uzrok nadutosti nije hrana ili PMS

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori