Ko je Milica Zavetnica? Zovu je ‘lepšom verzijom Šešelja‘, a radikalnija je i od samog Putina

Srbija

Nedjeljni izbori srušili su, a bilo je krajnje vrijeme za to, još jedan mit: Srbija nije podijeljeno društvo. Naprotiv, Srbija je iznimno homogeno, radikalno desno nastrojeno društvo. Na tom desnom krilu gužva je tako velika, a razlike tako male, da se ne vidi kako bi se tu mogao praviti širi prostor za opozicijske, a desno orijentirane protagoniste.

Dakle, prostor lijevo od centra nije prazan bez razloga, kaže srbijanski publicist Dejan Ilić o rezultatima srbijanskih trostrukih izbora - predsjedničkih, skupštinskih i lokalnih. I činjenice govore, nažalost, da je od osam predsjedničkih kandidata samo jedna, Biljana Stojković odudarala od dominirajuće crne nijanse, piše Jutarnji.hr.

Ko je MIlica?

Ona je članica “Srpskog pokreta Zavetnici”, ekstremno desne stranke, a mediji su je prozvali “Lepa Milica Zavetnica” (naši su je pak nazvali ljepšom verzijom Šešelja).

Kako navodi Blic, rođena je 1990. godine u Beogradu, odrasla je, kako sama često ističe, u Kaluđerici. Završila je Prvu beogradsku gimnaziju, a potom diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Njen otac je dramski pisac, novinar i ratni reporter Rajko Đurđević, koji je je 2012. godine učestvovao u osnivanju pokreta "Zavetnici".

Đurđević je je, kao se navodi u njegovoj biografiji, proveo tri godine na ratištima izvještavajući za TV „Novi Sad“, televiziju koja bila poznata po ratnoj propagandi. Kao reporter je prošao put od Pakraca do Sinja, od Velebita do Višegrada, naravno prateći srpske snage.

Također, Milica je najveće iznenađenje izbora u Srbiji.

Ako je suditi prema ishodu netom završenih izbora, uz razne „dveri“, „zavetnike“, ali i pojedine predstavnike „demokratske opozicije“, koji su se naprosto utrkivali u srpstvu sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS), onda je više nego jasno kakva je alternativna predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na današnjem političkom nebu Srbije.

Od Pakraca do Višegrada

Kao jedno od najvećih iznenađenja izbora srbijanski mediji navode ulazak stranke „Zavetnici“ u Skupštinu Srbije. Tamo su se našli zahvaljujući Milici Đurđević Stamenkovski, predsjedničkoj kandidatkinji koja je na televizijama s nacionalnom frekvencijom „propagirala desničarske ideje“.

Pročitajte više: Vučić: Što sad svjetski mangupi ne bombardiraju Moskvu kao Beograd?

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori