Ko je Anđelko Miličević koji je planirao zločin u Sarajevu: Od dilera do potencijalnog ubice

On je još 2020. osuđen osuđen u Okružnom sudu Doboju na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom i neovlaštenog držanja eksploziva

Anđelko Miličević zvani Žico (31), koji je uhapšen jučer u spektakularnoj akciji sarajevskih policajaca. Nakon što su istražitelji od SIPA-e dobili operativne informacije da planira likvidaciju u bh. prijestonici, stari je policijski znanac.

On je još 2020. osuđen osuđen u Okružnom sudu Doboju na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom i neovlaštenog držanja eksploziva.

Akcija Teatar

Pao je godinu ranije zajedno sa Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem. U akciji “Teatar” koju su sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i Policijske uprave Doboj.

Prije izricanja presude, Milićević je skopio sporazum o priznanju krivice. Prema presudi trojac je od od marta. do 18. juna 2019. godine godine, zajedno i po dogovoru nabavljao i prodava spid.

Miličević je i tada uhapšen nakon što je stupio u kontakt sa prikrivenim istražiocem kojem je ponudio spid i kokain. Nakon toga je kontaktirao dobavljača Milićevića, a sa kojim ga je spojio Majstorović.

Na počektu je Milićević Mitroviću nabavio oko 100 grama spida koju je ovaj prodao prikrivenom istražiocu za oko 800 maraka. Zatim su se opet sastali i dogovorili još jednu prodaju, ali ovaj put oko 500 grama, a dobavljač je opet bio Milićević.

Trojac je uhapšen nakon što su Majstorović i Milićević 18. juna prošle godine u Karakaju kod Zvornika od nepoznatog dobavljača preuzeli 12 paketa marihuane težine oko 3,23 kilograma.

U povratku su zaobišli glavni put prema Doboju kako bi izbjegli policiju.

Ali po dolasku pred stan Mitrovića, dočekala ih je policija.

Tada je prilikom pretresa Milićevićevog stana pronađeno i oduzeto oko 260 grama spida, 90 grama kokaina. Pronađen je kofein i kreatin koji se dodaju smjesama droga te predmeti za vaganje i pakovanje sa tragovima droga.

Osim toga kod njega su nađena i četiri pakovanja vojnog eksploziva.

Skank, spid, kokain i eksploziv

Prema informacijama iz tadašnje istrage, tokom te akcije ukupno je oduzeto je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, stotinu grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac raznih valuta.

Nakon hapšenja i pretresa tada osumnjičeni dileri su dovedeni u Tužilaštvu, ali tada se desio napad na novinare.

Prilikom njihovog sprovođenja u Okružno javno tužilaštvu u Doboj, Milićevićeva sestra Anđela nasrnula je na snimatelje, pa je prvo zgrabila kameru RTV Doboj, potom i TV BN.

Kako saznajemo, Miličević je stupce crne hronike punio još 2012. i 2013. godine, kada je osuđivan zbog krađa. No, to nije sve, 2016. godine osuđivan je i zbog napada na ovlaštenu službenu osobu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori