Klanjana dženaza malenoj Dženi Gadžun

Velika tuga

Klanjana dženaza malenoj Dženi Gadžun
Foto: Klix.ba

U Kaknju je dan žalosti zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun kojoj je danas klanjana dženaza.

Tišina, jecaji i suze na licima članova porodice, ali i komšija i svih onih koji su došli na ispraćaj trogodišnje djevojčice pratili su mali tabut od mjesta klanjanja dženaze do mjesta ukopa. Majka, otac, braća, djed… shrvani od boli jedva su dolazili do zraka, a suze nisu prestajale teći zbog činjenice da Džene više nema s njima.

Nakon klanjanja dženaze muftija zenički Mevludin Dizdarević, koji je i predvodio dženazu, obratio se okupljenima koji su došli na posljednji ispraćaj djevojčice.

"Ovo je veliki ispit i test za sve nas i da se trudimo da naša država i svi sistemi budu kvalitetniji. Cjelokupan život je test i ispit u kojem učvršćujemo svoj karakter i vjeru. Ovo je danas belaj i test za sve nas, za porodicu koja ispraća malenog evlada, za sve nas da pokažemo šta možemo i test i belaj za državu. Čuvajte se teških riječi koje mogu biti otrovne za sve nas, danas trebamo biti uz porodicu Gadžun", kazao je Dizdarević te dodao da svi mi od Džene trebamo tražiti halal (op. a. oprost).

Još se čeka na nalaz obdukcije koji će biti kompletiran nakon što budu gotovi rezultati još nekoliko analiza koje su rađene. Iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo ranije su priopćili da intenzivno poduzimaju radnje dokazivanja u svezi s liječenjem i smrću djevojčice.

Foto: Klix.ba

Pročitajte više: Tuga: Umrla djevojčica iz Kaknja

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori