Kilde još jednom najbolji u superveleslalomu

Kilde

Kilde pobjednik u superveleslalomu
Foto: Screenshot

U norveškom Kvitfjellu u nedjelju je na rasporedu bio superveleslalom, a slavlje je odnio Norvežanin Aleksnder Aamodt Kilde koji je povećao prednost na vrhu discipline…

Norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde još je jednom bio najbolji u superveleslalomu te je sve bliže Malom kristalnom globusu u toj disciplini.

Kilde je slavio u norveškom Kvitfjellu, vožnju je odradio za minutu, 25 sekundi i 91 stotinku. Bio je tijesno bolji od Kanađanina Jamesa Crawforda za samo sedam stotinki.

Kilde u pobjedničkoj vožnji

Utrka je bila jako izjednačena pa je prvih pet skijaša bilo unutar 31 stotinke, a na postolje se popeo još i Matthias Mayer s 12 stotinki zaostatka. Prvih pet zaokružili su Dominik Paris i Beat Feuz.

Super-G tablica promijenjena je na drugom mjestu gdje je Mayer preskočio Marca Odermatta koji je razočarao 28. mjestom sa samo tri boda. Na vrhu je Kilde s 480 bodova, 130 više od Mayera.

I u ukupnom poretku za Veliki globus Kilde je napravio pomak jer je probio granicu od tisuću bodova, sad je na 1050 i smanjio je zaostatak za Odermattom na 189 bodova.

Pročitajte više: Norvežanin Kilde slavio u spustu u Wengenu

Pratite nas na Facebook akter.ba -Kilde još jednom najbolji u superveleslalomu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori