STRUČNJAK IZNIO ZASTRAŠUJUĆE PODATKE – evo može li leš iz Dunava biti Matej

ON TVRDI DA ...

Stručnjak, koji je želio da ostane anoniman je objasnio da dok se ne uradi DNK analiza, ne treba isključiti ni jednu mogućnost

Nakon što je pecaroš pronašao leš u poodmakloj fazi raspadanja juče u Dunavu kod Kostolca, pojavile su se razne spekulacije o tome ko bi to zapravo mogao biti. A stručnjak otkriva kako vremenski uslovi utiču na leš i šta sve utiče na tijelo dok pluta po vodi. Kako se saznaje, obdukcija tijela iz Dunava je zakazana. A istražitelji će sa tijela uzeti i DNK profil koji će uporediti sa uzorcima nestalih osoba u bazi, kako bi se utvrdio identitet.

– To praktično znači da će se biološki trag utopljenika upoređivati i sa tragom Mateja Periša (27) iz Splita. Koji je nestao uoči dočeka Nove godine u Beogradu. Takođe, DNK će se uporediti i sa profilima žrtava Veljka Belivuka i njegovog monstruoznog klana. Čija tijela do danas nisu nađena – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Stručnjak, koji je želio da ostane anoniman je objasnio da dok se ne uradi DNK analiza, ne treba isključiti ni jednu mogućnost.

– To što su nečije patike bile bijele boje, ne znači ništa, jer su dugo u vodi. Pa je moguće da bijela boja od algi i mulja postane crna. Takođe, to što nema odjeću može da se obrazloži da u vodi ima sveg. Nije isključeno ako se negdje zakačio da su se pocjepale pantalone i spale… To što je tijelo presječeno napola, ne mora da znači da je to uradio čovjek. Može biti da je tijelo, dok je plutalo, a plutalo je u sredini. Licem okrenutim ka dnu u vertikalnom položaju, udarilo u nešto ili je neki brod naletio i presjekao ga – kaže stručnjak:

– U rijeci ima svega, i riba i drugih životinja, tako da kada je tijelo presječeno napola one su ga izgrizle i dovele do neprepoznatljivosti.

Sagovornik, koji dobro poznaje vodu, objašnjava da to što je pronađeno tijelo u lošem stanju, ne mora da znači da je dugo u vodi. Na leš utiču vremenski uslovi, kao i šta se sve nalazi u vodi. To ne može niko da predvidi, pa nam se na prvu loptu čini da je tijelo godinama u vodi. A zapravo može biti svega nekoliko mjeseci – zaključuje stručnjak.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)