Kilde je ponovno ispred Odermatta: Osvojio je Super G u Beaver Creeku

Super G

Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde pobijedio je suparnika Marca Odermatta drugi dan zaredom još jednom agresivnom i preciznom vožnjom. Pobijedio u superveleslalomskoj utrci Svjetskog kupa u Beaver Creeku u nedjelju nakon što je u spustu nadmašio Švicarca.

Kilde je savladao izazovnu stazu Birds of Prey za jednu minutu i 10,73 sekunde. Borio sa simptomima sličnim gripi da bi pobijedio na spustu u subotu s jednako blistavom vožnjom.

Aleksander Aamodt Kilde

Odermatt je bio drugi, 0.20 sekundi iza Kildea, a treći Francuz Alexis Pinturault 0.30 sekundi iza pobjednika.

Kildeova pobjeda bila je osveta nakon što ga je Odermatt prošle sedmice pobijedio u superveleslalomskoj utrci Svjetskog kupa u Lake Louiseu.

"Bilo je teško, prilično mračno i bilo je puno mjesta na kojima ste mogli pogriješiti," rekao je Kilde, koji je prošle godine također osvojio spust i superveleslalom na stazi u Coloradu.

"Samo sam pokušao nastaviti, biti pametan i jurišati niz teren. Pokušao sam biti čist."

Marco Odermatt
Alexis Pinturault
Odermatt u vožnji Beaver Creeku

Branitelj naslova ukupnog prvaka Odermatt još uvijek je na vrhu poretka, ali Kildeov trijumf u superveleslalomu smanjio je njegovu prednost na 40 bodova.

"Opet je bilo vrlo zabavno", rekao je Odermatt. "Bilo je lijepo vrijeme, dobra staza, vrlo teška staza. Bilo je teško preuzeti sve rizike i ići "all in", (preuzeo sam) vjerojatno malo manje rizika, ali stvarno sam zadovoljan postoljem." (reuters)

Norvežanin s Odermattom dijeli prvo mjesto sa 180 bodova u redoslijedu za Mali kristalni globus u superveleslalomu, a Švicarac je još uvijek sam na vrhu u borbi za Veliki kristalni globus sa 420 bodova. Kilde je drugi sa 380 bodova.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori