Corinne Suter slavi pobjedu u Super G u Lake Louiseu

Skijanje

Danas, 4. decembra Švicarska skijašica Corinne Suter pobijedila je u svojoj prvoj utrci Svjetskog kupa ove sezone s rezultatom od jedne minute i 20,75 sekundi u superveleslalomu u Lake Louiseu.

Suter je stazu dužine 2549 metara sa 39 vrata svladala za jednu minutu i 20.75 sekundi.

Suter je bila bolja od Austrijanke Cornelie Huetter za 0,02 sekunde, dok je Ragnhild Mowinckel iz Norveške zauzela treće mjesto, 0,16 sekundi iza pobjednice.

"Znala sam da je to jako dobra staza, svidjela mi se odmah kad sam je vidjela. Mislila sam da je brža i samo sam pokušala dati sve od sebe. Opet je bila tijesna utrka, ali danas sam ja bila sretnica," rekla je Corinne Suter.

Favoritkinja Sofia Goggia, koja je pobijedila u subotnjem spustu , završila je peta sa 0,36 sekundi zaostatka za Corinne Suter.

Svjetski kup idućeg se vikenda seli u talijanski Sestriere gdje će žene nastupiti u veleslalomu i slalomu.

Corinne Suter prvo mjesto
Cornelie Huetter drugo mjesto
Ragnhild Mowinckel treće mjesto

Naša Elvedina Muzaferija je na 37. mjestu.

Elvedina Muzaferija

Odlična prolazna vremena imala je Švicarka Lara Gut-Behrami, koja je u prijelazu iz gornjeg u središnji dio staze napravila pogrešku i promašila vrata te tako ostala bez plasmana i vrijednih bodova.

Nakon sedam natjecanja za Svjetski kup i dalje je na čelu utrke za Veliki kristalni globus Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 265 bodova, a na drugo mjesto se probila Sofia Goggia sa 245 bodova koje je osvojila u protekla tri dana. 

Povezane vijesti: Sofia Goggia prva u Lake Louisu: Elvedina Muzaferija zauzela 36. mjesto

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori