KFC u Sarajevu odabrao domaću piletinu kao glavni sastojak u svojim jelima

USKORO U GLAVNOM GRADU

KFC u Sarajevu odabrao domaću piletinu kao glavni sastojak u svojim jelima
Foto: slobodnadalmacija.hr

Svjetski poznati lanac restorana brze usluge "KFC", koji uskoro otvara svoje prve restorane u BiH, za glavni sastojak svojih jela odabrao je bh. kompaniju za proizvodnju piletine.

Kako saznajemo, kompanija "Ovako" će biti glavni dobavljač piletine KFC-a u Bosni i Hercegovini, a riječ je o kompaniji koja mnogo ulaže u kvalitet proizvoda i najviše svjetske standarde.

U skladu sa visokim i zahtjevnim standardima franšize koje se odnose na kvalitet proizvoda, zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja, zatim HACCP standardom, a pogotovo u segmentu sigunosti hrane jer se radi sa svježom piletinom, brend "Ovako" je nakon implementacije dodatnih franšiznih procesa zajedno sa timovima iz KFC-a i kompanije Tastra (nosioca licence za BiH) odobren kao domaći proizvođač koji je zadovoljio sve uslove i visoke kriterije koje je postavljen od YUM korporacije, koja je vlasnik KFC brenda.

Marketing direktorica Akova Grupe Emina Džafić Krpan kaže da je velika čast biti partner KFC-a, a da je to i bila njihova želja nakon prvih informacija o dolasku ovog brenda u BiH.

"Nakon prvih informacija o dolasku brenda KFC na tržište BiH bili smo opredjeljeni da upravo mi, kao najveći proizvođač piletine u BiH, budemo odobreni dobavljač i to se i ostvarilo. Iznimno nam je zadovoljstvo i čast biti partner KFC-a. Od samog osnivanja do danas polagali smo veliku pažnju kvalitetu naših proizvoda. Jedina smo kompanija u BiH koja je prošla rigorozne i striktne zahtjeve jednog od najvećih svjetskih lanaca brze hrane čiji je kompletan koncept baziran na pilećem mesu", kaže Džafić Krpan.

Dodaje, također, da su kao kompanija opredjeljeni da grade pouzdana partnerstva koja će rezultirati dodatnim vrijednostima i koja će omogućiti da njihovim kupcima uvijek ponude više.

KFC (Kentucky Fried Chicken) je specijaliziran za svježe prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i koja ne sadrži transmasnoće jer se piletina prži u ulju od mješavine ulja suncokreta i uljane repice u fritezama - koje je dokazano kao najzdravije za prženje hrane.

Svježe pileće meso koje će biti servirano u KFC restoranima zahvaljujući Mesnoj industriji "Ovako" posjeduje Halal certifikat koji, između ostalog, dodatno standardizuje način dobijanja, obrade i pripreme proizvoda. Pored ovog certifikata, Akova Grupa posjeduje i HACCAP, ISO 9001, ISO 14 001.

"Ključni faktori kod izbora partnera su nam bili: kvalitet, zdravstvena ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja. Sve smo to pronašli u Mesnoj industriji Ovako kao našem jedinom odobrenom dobavljaču svježeg pilećeg mesa u BiH. Mi smo kod njih prepoznali entuzijazam, profesionalnost i veliku predanost ispunjenju najvećih svjetskih standarda. Radujem se ovoj izuzetnoj saradnji i veliko mi je zadovoljstvo što će najveća mesna industrija u BiH stajati uz ovaj svjetski poznati brend", izjavio je Mehmed Pozderac, direktor kompanije TASTRA koja je ekskluzivni nosilac KFC franšize za BiH.

Podsjećamo, kompanija "Ovako" je najveći proizvođač proizvoda od pilećeg mesa na domaćem tržištu.

Veliku pažnju posvećuje kontrolisanoj proizvodnji "od jajeta do trpeze" što samim proizvodima daje garanciju vrhunskog kvaliteta, sigurnosti i zdravstvene ispravnosti. Kroz provođenje dobre higijenske i proizvođačke prakse, HACCP i HALAL certifikatima kompanija "Ovako" zaokružuje cjelokupni sistem kontrole od farme do stola.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)