Kako pravilno jesti voće

Savjeti

Koji je ispravan način da se jede voće?

Najprije to znači da voće ne treba jesti poslije obroka! Voće treba jesti na prazan stomak.
Jedenje voće igra glavnu ulogu u detoksifikaciji vašeg organizma, kojeg snabdijeva sa velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti.
Recimo da pojedete dvije kriške hljeba, a zatim krišku voća. Komad voća je spreman da prođe ravno kroz želudac u crijeva, ali ga hljeb sprečava u tome. U međuvremenu, cio obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu.

Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospješuje probavu i sokove, pa cijela masa takve hrane počinje da se kvari.

Jedite voće na prazan stomak, kao poseban obrok ili  prije obroka!

Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem svaki put kada jedem lubenice, kad pojedem banane imam osjećaj da pod hitno moram da odem u toalet, itd. To se neće desiti ako pojedete voće na prazan stomak. Voće pomiješano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove. Dakle, vi se zato nadimate! Ako jedete voće na ispravan način, moći ćete da steknete svu tajnu ljepote, dugovječnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.

Ako hoćete da pijete voćni sok - pijte samo sok od svježeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagrijan sok. Nemojte jesti ni kuvano voće, jer tada uopšte ne dobijate njegove hranljive materije. Dobijate samo - ukus. Kuvanje uništi sve vitamine.
Jedenje cijelog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete da pijete voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomiješate sa pljuvačkom prije gutanja.

Svakog trećeg dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje tijelo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok 3 dana i sami ćete se iznenaditi da će vam vaši prijatelji kazati da izgledate veoma osvježeni! (Buditezdravi.info)

Pročitajte više: Supervoće – kivi

Pratite nas na Facebook akter.ba - Kako pravilno jesti voće

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori