Kako jednim klikom prebaciti između svog poslovnog računara i ličnog laptopa

Tehnologija

Kako jednim klikom prebaciti između svog poslovnog računara i ličnog laptopa
Foto: makeyourbuzz

Evo šta učiniti kada vaše IT odjeljenje insistira na tome da svoj radni i lični računar morate potpuno razdvojiti.

Dakle, vaš poslodavac vam je izdao laptop za posao, ali vam ne dozvoljava da radite bilo šta lično na njemu. Oni takođe insistiraju na tome da vam nije dozvoljeno da obavljate bilo kakve poslove vezane za posao na vašem ličnom računaru, a prebacivanje između dva laptopa je muka. Postoji li lakši način?

Evo šta učiniti kada vaše IT odjeljenje insistira na tome da svoj radni i lični računar morate potpuno razdvojiti.

 Kao kolege sluge dužni udaljenim IT gospodarima, saosjećamo. Da budemo pošteni prema vašem IT odjelu, njihova primarna briga je zaštita mreže. Najefikasniji način da se postigne taj cilj je da se minimizira nasumično pretraživanje interneta.Tako će spriječiti korištenje neovlaštenog softvera, a da pritom ostanete povezani sa sjedištem na virtuelnoj privatnoj mreži.

Međutim, kao što ste otkrili, čak i najjednostavniji računarski zadaci koji nisu povezani sa poslom, to čini mukom za postizanje. Rješenje je, ironično, korištenje malog hardvera koji vaše IT osoblje vjerovatno dobro poznaje: KVM prekidač. Ovi uređaji su prvobitno bili dizajnirani za mrežne administratore koji su morali da rade sa više računara u data centru ili serverskoj sobi. Ispostavilo da su idealni i za rad od kuće.

Šta je KVM prekidač?

KVM je skraćenica za "tastatura, video, miš", što nudi prilično dobar sažetak onoga što ovaj tip prekidača radi. Nabavite si tastaturu pune veličine, eksterni ekran i miš. Uključite ih u KVM prekidač. Povežite svoj radni računar na jedan skup ulaza. Kućni laptop na drugi i možete se prebacivati ​​između uređaja jednim potezom prekidača.

 Dobar KVM prekidač vam takođe omogućava da povežete spoljne zvučnike i dodatne USB uređaje, kao što je eksterni čvrsti disk koji možete koristiti za mjenjanje datoteka između uređaja.

Ako već imate USB 3.0 hub, vjerovatno možete proći sa nečim jednostavnim kao što je Sabrent USB 3.0 prekidač za dijeljenje od 15 USD.

Međutim, prema našem iskustvu, namjenski KVM prekidač kao što je IOGear GCS92HU od 99 USD je bolja opcija. Steven Vaughan-Nichols iz ZDNet-a pohvalio je sposobnost ovog uređaja da se bez napora prebaci između PC, Mac i Linux uređaja i zaključio da "vrijedi svakog penija".

Ako oba laptopa podržavaju Thunderbolt standard, malo komplikovanija (ali jednako efikasna) opcija je korištenje USB Type-C priključne stanice. Kao i kod KVM prekidača, koristit ćete vanjski monitor, tastaturu i miš, zajedno sa svim ostalim periferijama koje su vam potrebne. Za prebacivanje između računala, potrebno je samo da isključite USB-C adapter iz jednog uređaja i priključite ga u drugi. Za pregled opcija u ovoj kategoriji, pogledajte ZDNet-ov vodič za 13 najboljih priključnih stanica za laptop.

Pročitajte više: Koji tehnološki poslovi ne zahtijevaju javni govor-nastup?

Pratite nas na Facebook akter.ba - Kako jednim klikom prebaciti između svog poslovnog računara i ličnog laptopa

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)