Kako da uvijek savršeno mirišete: Mali trikovi uz koje ćete postići dugotrajan efekat

Savjeti

Kako da lijepo mirišete
Foto: Shutterstock

Neki ljudi naprosto uvek predivno mirišu, a kada prođu za njima ostaje "oblak" prelijepih nota. Možemo osjetiti njihov miris tokom čitavog dana, bez obzira koliko su udaljeni od nas. Pitate se u čemu je tajna?

Da biste uvijek lijepo mirisali ne morate korisiti ogromne količine parfema, a naravno pored redovne higijene, postoji još nekoliko trikova koje treba da praktikujete ukoliko želite da budete "svježi" tokom cijelog dana.

Važno je kako nanosite parfem

Kada nanosite parfem, odaberite nekoliko područja sa izraženim pulsom (vrat, koža iza ušiju, iznad pupka, unutrašnji pregib lakta, zona dekoltea, zglobovi). Na ovim tačkama je koža najtanja te su vene najbliže njenoj porvšini. U pitanju su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi cijelim tijelom i potraje tokom cijelog dana. Takođe, nemojte trljati regije na koje ste naneli parfem već pustite da se čestice same ravnomjerno upiju u kožu.

Biranje parfema

Veoma je bitno da pronađete parfem koji će vam odgovarati što nije nimalo lak posao. Kada kupujete na primjer majicu, nećete je samo prisloniti na grudi i kupiti je. Potrebno je da je isprobate, a isto važi i za parfeme. Svaki se parfem razvija različito na različitoj koži. Idealno bi bilo da imate tester koji ćete nanositi par dana i tek se onda odlučiti za kupovinu.

Vrsta parfema

Ne traju svi parfemi isto, citrusni će brže ispariti, dok će se oni s težim notama poput vanile duže zadržati. No, bez obzira na vrstu parfema, morate ga ponovo nanijeti tokom dana.

Održavanje odjeće

Logično je da održavanje odjeće koje uključuje redovno pranje i korišćenje omekšivača takođe utiče na mirise koje šaljete.

Ono si što jedeš

A ono što jedeš izlučuje se kroz pore! Dijeta koja se sastoji od “jake” hrane kao što su začini, luk i beli luk može biti dobra za zdravlje, ali spomenute tri stvari izlučuju se kroz kožu i osjete u dahu čak do 48 sati. Ovoj listi dodajte i crveno meso t alkohol koji ne samo da utiču na miris kože već i na to kako će parfem reagovati i razvijati se na koži. Ishrana koja uključuje puno svježeg voća i povrća ali i proteine poput piletine i lososa mora biti vaš izbor ako želite dobro da mirišete.

Voda i hidratacija

Osim što je izrazito bitno za zdravlje i probavu da pijete dovoljnu količinu vode dnevno, na taj način održavate i hidrataciju kože što znači da će se parfem duže zadržati na njoj. Kada je koža suva, ima tendenciju brže “upiti” i raspršiti parfem.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori