Još jedna tužba protiv Aleka Boldvina: Glumac optužen da je “igrao ruski rulet”

Ponovo tužbe

glumac optužen da je 'igrao ruski rulet'
Foto: EFE

Voditeljica scenarija filma 'Rust' , Mamie Mitchell , podnijela je u srijedu tužbu protiv glumca Aleca Baldwina i ostalih članova producentskog tima, nakon smrti snimateljice Halyne Hutchins na snimanju u Novom Meksiku.

Baldwin je usmrtio  Hutchinsa iz pištolja, a Mitchell je optužila i glumca i produkcijski tim da su odgovorni za opasne uvjete na setu, kao i da su joj prouzročili fizičku i emocionalnu traumu nakon tragične nesreće.

Na konferenciji za novinare, Mitchell , koja je prva nazvala američki hitni broj nakon pucnjave, u suzama je objasnila da je bila pored Baldwina i Hitchinsa kada je glumac povukao okidač 22. oktobra.

"Čula sam nekoga kako stenje i okrenula sam se, a moj režiser je padao unatrag i držao se za gornji dio tijela, a ja sam se okrenula prema Alecu i vidijela Halynu kako pada lijevo od mene", prisjetio se Mitchell .

Na istoj konferenciji za novinare, Mitchellova odvjetnica, Gloria Allred , rekla je da je Baldwin "odlučio igrati ruski rulet kada je pucao iz pištolja, a da ga nije provjerio".

"Danima prije pucnjave postojali su znakovi upozorenja da na mjestu postoje opasni uvjeti vezani za oružje, jer je kamerman prijavio dva pražnjenja oružja tijekom probe u kabini", dodao je Allred .

"Važni sigurnosni protokoli u industriji dizajnirani da osiguraju sigurnu upotrebu vatrenog oružja zanemareni su i poduzete su radnje koje su bile protiv svih industrijskih normi."

Osim ove, protiv Baldwina je prije sedam dana podignuta još jedna tužba od šefa rasvjete za film 'Rust' Sergea Svetnoya .

Više pojedinosti nesreće doznalo se posljednjih dana, poput toga da je jedan od zamjenika redatelja filma, David Halls , koji je Baldwinu predao pištolj , otpušten s još jednog snimanja 2019. zbog sličnog incidenta, iako, na sreću niko tada nije ozlijeđen.

Pročitajte više: Alek Boldvin čeka da li će biti krivično gonjen zbog ubistva iz nehata

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori