JEZIVA SUDBINA glumice: Sin je godinama zlostavljao

3bSk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWW1NN01EQV8vMDU1NTc0YTllNzdmNjBkZDUxZWQ5NDlmNWJkY2ZmZjUuanBlZ5GTAs0DIACBAAE
Vesna Pećana na projekciji digitalne verzije filma "Lepota poroka"Foto:Vesna Lalić / RAS Srbija

Srbijanska glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama. Međutim, sudbina glumice je jeziva.

Bila je udata za reditelja Živka Nikolića, s kojim ima dva sina. Neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”. Veliki dio karijere provela je u “Ateljeu 212”, piše Glossy.rs

Vesna je obožavala svoju profesiju i govorila da nikada ne želi da ode u penziju. Međutim, porodične tragedije učinile su da se odvoji od scene. Za kratko vrijeme izgubila je muža i roditelje, i nije mogla da podnese da gleda kako se ljudi oko nje smiju.

Glumica nije krila da se u njen život uselila velika tuga i ona je pala u duboku depresiju.

U vrijeme bombardovanja Živko je iščileo. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti.

Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samoposluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit. Voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi vidjela. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život – ispričala je Vesna svojevremeno za “Novosti”.

Nakon smrti supruga, život joj se pretvorio u novi pakao.

Naime, u javnost je 2006. godine dospjela informacija da Vesnu zlostavlja sin. Uprkos teškim životnim okolnostima koje su je zadesile, Vesna se uvijek hrabro, sa osmjehom prisjeća detalja iz prošlosti, kako iz poslovnog tako i iz privatnog života.

Poslije smrti supruga, plodnog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, Vesna živi strašnim životom i neprestano vodi bitku sa sinom koji je više puta verbalno, pa čak i fizički maltretirao – rekao je tada sagovornik lista “Press”.

Glumica je tada iz porodičnog doma pobjegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici, kako bi se spasila zlostavljanja svog sina.

Jadna žena nije imala izlaza i pobjegla je od kuće. Utočište i dom je našla u jednoj nevladinoj organizaciji, koja je spasla od nasilja prihvatajući je pod svoj krov. Vesnin životni put je postao veoma težak neposredno poslije Živkove smrti. Osamdesetih godina Pećančeva je otišla u Ameriku sa sinovima i mužem. Stigavši u Holivud, vidjeli su da tu za njih nema mjesta. Pokupili su se jednog dana i krenuli nazad za Jugoslaviju. Otišli su u Crnu Goru, gdje je Živko i umro 2001. godine. Nakon suprugove smrti, glumica se vratila u Beograd sa sinovima zbog njihovog školovanja. Tada su i počele njene muke, koje su se, eto, završile u prihvatilištu za žrtve nasilja – otkrio je tada izvor ovog lista.

O navodnom zlostavljanju sina Vesna nikada nije željela da govori, već se uvijek hrabro, sa osmjehom prisjeća detalja iz prošlosti, kako iz poslovnog tako i iz privatnog života.

Izvor: hayat.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori