Iz ureda Benjamine Karić uzvratili računima iz Skakinog mandata: U 2020. godini potrošeno blizu 40.000 KM

Ured sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić za pola godine mandata potrošio je blizu 17.000 KM na raznorazna druženja, večere i keteringe, a sada objavljujemo i troškove iz mandata Abdulaha Skake. 

Iz kabineta Benjamine Karić, tačnije od bivše prve saradnice Abdulaha Skake Erne Čolić koja sada istu funckiju obnaša kod aktuelne gradonačelnice, dobili smo račune i fakture koje datiraju iz prethodnog mandata. Računi i fakture vežu se za 2019. i 2020. godinu, prenosi Faktor.ba.

Prva saradnica gradonačelnice Karić tvrdi da je u 2019. godini ured bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake potrošio 91.530 KM na ugostiteljske usluge, a prema njenim riječima taj podatak dobila je od "javnih nabavki".

Prema onome što nam je dostavljeno iz ureda gradonačelnice, na faksimilima se mogu vidjeti računi iz ugostiteljskih objekata iz 2020. godine, kao i fakture vezane za evente poput EYOF-a ili Dana Grada Sarajeva.

Podaci koje smo dobili iz Gradske uprave pokazuju da je Ured gradonačelnika u 2020. godini za ugostiteljske usluge platio blizu 40.000 KM.

Podsjećamo, Faktor je jučer objavio troškove kabineta Benjamine Karić na ugostiteljske usluge, koji su za pola godine dosegli 17.000 KM.

Pročitajte više: Abdulah Skaka novi ambasador BiH u Kataru?

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori