Ispred Zetre postavljeni šatori kako bi se zaštitili građani koji čekaju na vakcinaciju

Ispred sarajevske dvorane Zetra, u kojoj se vrši vakcinacija protiv koronavirusa, postavljeni su šatori kako bi se građani zaštitili od vremenskih neprilika dok čekaju u redu za imunizaciju.

Šator je postavila Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ), a kao razlog za to su istakli očekivano povećanje broja onih koji će se željeti vakcinisati u sljedećim danima.

Kako su saopćili, šatori, koji su široki četiri metra, su postavljeni kao tunel u dužini od 50 metara do glavnog ulaza u dvoranu. Napomenuli su da će se koristiti kao zaštita od vremenskih neprilika - sunca, vjetra i kiše za građane.

Ispred sarajevske Zetre postavljeni šatori kako bi se zaštitili građani koji čekaju na vakcinaciju
Ispred sarajevske Zetre postavljeni šatori kako bi se zaštitili građani koji čekaju na vakcinaciju

Zbog najavljenih izuzetno visokih temperatura bočne strane šatora su podignute kako bi se omogućilo nesmetano strujanje zraka, a nekoliko pripadnika FUCZ-a dežurat će na lokaciji u slučaju potrebe popravke šatora, saopćili su iz FUCZ-a.

Podsjećamo, sarajevska kantonalna vlast je najavila da će u subotu, 31. jula, u Zetri početi vakcinacija bez prethodne najave. Zato se i očekuje da će se tada povećati broj građana koji žele biti imunizirani.

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pročitaj više: Revakcinacija u Zetri bez gužvi,od sutra vakcinacija prvom dozom Sinovac vakcina

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)