Ispovijest Nermine Ramić, majke ubijenog Mehmeda Ramića: 12. decembra i ja sam ubijena!

Ispovjest majke Mehmeda Ramića

Sina su mi ubili, muža, na pravdi Boga, zatvorili, a mene žele poslati u ludnicu, rekla je Nermina

U ekskluzivnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“ Nermina Ramić, majka Mehmeda Ramića Meše, ubijenog 12. decembra prošle godine u sarajevskom naselju Pofalići. Te supruga uhapšenog Zulfe Ramića, ukazala je na do sada nepoznate činjenice te se zapitala ko želi uništiti njenu porodicu. 

Nermina Ramić kazala je da je zbog nedokazanih i netačnih informacija iznesenih u medijima bačena ljaga na njenu porodicu i rahmetli sina Mehmeda. Kako nam je rekla, ona je „tog kobnog 12. decembra i sama ubijena“.

- Ja živim samo što moram - kaže majka ubijenog Ramića, koja se nije željela fotografirati iz straha za vlastitu sigurnost.

Smišljen napad

Osvrnula se na hapšenje supruga Zulfe Ramića koje se, vrlo indikativno, desilo na dan tevhida njenom rahmetli sinu Mehmedu. Prilikom pretresa droga nije pronađena u kući, u dvorištu niti u automobilu.

- Spomenuta droga pronađena je na vanjskom dijelu auta koji se parkira u otvorenoj garaži koja se veže s prometnom, lokalnom ulicom. Stoga je vozilo bilo dostupno bilo kome, da bilo šta ili na bilo koji način postavi ili uradi na vanjskim dijelovima automobila. Ovo se može dogoditi bilo kome, bilo kada i na bilo kojem otvorenom parkingu - tvrdi Nermina.

Dodala je kako smatra da je u pitanju smišljeni napad na njihovu porodicu.

- Sve smo mogli očekivati nakon dva ubistva, možda čak i postavljanje eksploziva, ali postavljanje droge pod auto nije nam bilo ni nakraj pameti.

Niko ne uzima u obzir činjenicu da su pojedine osobe, koje su učestvovale u ubistvu dva nedužna, mlada momka, naše komšije i da im je možda bio cilj da ubiju ili sklone mog muža. Bojeći se neke osvete, koja nam nikada, nijednog trenutka, nije pala na pamet - napominje Ramić.

Državnim institucijama i javnosti postavila je pitanje:

- Je li ovo trebao biti prikaz obračuna dvije navodne narkogrupe. Jedne, u kojoj su u dva stana pronađeni arsenal oružja, eksploziv, policijske uniforme, velike količine droge, laboratorij za proizvodnju i pakovanje droge, te naše porodice, kao „navodne druge narkogrupe“ kojoj je podmetnuta droga pod vanjski dio auta.

Došli po dojavi

Njen suprug je, navodi Nermina, prilikom pretresa imao mogućnost da uzme advokata, ali je to odbio jer su bili sto posto sigurni da ne posjeduju ništa što je u vezi s proizvodnjom, pakovanjem, prodajom i konzumiranjem droge.

- Sina su mi ubili, muža, na pravdi Boga, zatvorili, a mene žele poslati u ludnicu. Ako se nešto desi meni ili mom djetetu, za to će biti kriva država - kaže Nermina Ramić.

Od nadležnih traži, kako je kazala, da što prije urade „časno vještačenje“ pronađenih kesica droge jer će ono dokazati da nisu vlasništvo njenog supruga.

- Policija je došla na pretres po dojavi. Osoba koja je dojavila sigurno zna i ko je postavio drogu - zaključuje Ramić.

Je li novac važniji od života djece

- Na kraju, pitam sve roditelje, bez obzira kojim poslom se bave, bilo da su političari, doktori, sudije, tužioci ili radnici. Zar su novac i društveni položaj važniji od života naše djece i zdrave porodice koja bi trebala biti osnova zdravog društva, a naše društvo to očito nije.

Stanimo svi pred ogledalo, pogledajmo se i upitajmo se: „Jesmo li životinje, monstrumi ili normalni ljudi“ i uvijek pođite od sebe. Šta biste i kako biste uradili da se vama ovakvo nešto dogodi - kaže Nermina Ramić.

Poznati akteri

Za ubistvo Mehmeda Ramića osumnjičeni su Amel Jašarević i Adel Kabaš (ranije Murtović), za kojim je raspisana Interpolova potjernica. Edvin Imamović i Igor Zuko terete se za pomaganje. Zbog ubistva Kenina Lukača, prijatelja Mehmeda Ramića, pritvoreni su Asmir Murtović, brat Adela Kabaša, te Vedad Višnjić i Sead Adilović.

IZVOR. AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori