Instagram počeo s testiranjem mjesečne pretplate, evo koliko će iznositi

Noviteti

Instagram je započeo s testiranjem pretplata za mali broj najpopularnijih influensera i korisnika.

Pretplatom će kreatori sadržaja moći svojim korisnicima dati pristup dodatnom sadržaju koji objavljuju na društvenoj mreži, a korisnici koji budu željeli pristup dodatnom sadržaju za njega će morati izdvojiti između 0.99 ( 1,60 KM) i 9.99 dolara (16,6 KM) mjesečno. Vjeruje se da će kasnije iznos pretplate varirati između 0.99 i 99.99 dolara (166,30 KM), prenosi The Verge.

"Kreatori rade ono što rade kako bi zarađivali za život i važno je da je to predvidljivo. Pretplate su jedan od najboljih načina za ostvarivanje predvidljivog prihoda - način koji nije vezan uz to koliki ćete doseg imati na bilo kojoj objavi, koji neminovno varira", rekao je voditelj Instagrama Adam Mosseri jučer u videu, piše Index.

Korisnici će uz svoje korisničko ime navodno dobiti novu oznaku na koju će se trebati kliknuti i pretplatiti se na sadržaj, a "ekskluzivni Storyji i liveovi" imat će ljubičasti obrub.

Trenutno je ovaj novitet u testnoj fazi u SAD-u, a u njoj učestvuje 10 osoba, uključujući košarkašicu Sedonu Prince, olimpijku Jordan Chiles i astrologinju Alizu Kelly.

Mark Zuckerberg je na svom Facebook profilu komentirao ovaj novitet.

"Danas pokrećemo testno uvođenje pretplate na Instagramu u SAD-u. To će pomoći kreatorima sadržaja da zarade više, nudeći dodatne pogodnosti svojim najangažiranijim pratiteljima, kao što je pristup ekskluzivnim liveovima i Storyjima. Uzbuđen sam što ću nastaviti stvarati alate za kreatore sadržaja kako bi zarađivali za život kreativnim radom i što će te alate uskoro dobiti još veći broj kreatora sadržaja", napisao je.

Pročitajte više: Madonni je Instagram obrisao gole fotke

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori