Hrvatska firma Webpower Adria uvodi četvorednevnu radnu sedmicu, plata ostaje ista

Holanđanin Jan de Jong, koji živi i radi u Hrvatskoj, uvodi od septembra četvorodnevnu radnu nedjelju za svoje zaposlene u firmi Webpower Adria, koja ce bavi e-mail marketingom, a plate neće smanjiti.

– Kompanija Webpower Adria upravo je svojim zaposlenima dala povišicu od 20%. Ne, ne u novcu, nego u slobodnom vremenu. Uvodimo četverodnevnu radnu nedjelju – za istu platu – napisao je Jan De Jong na svom LinkedIn profilu u srijedu, prenosi portal index.hr.

Dodao je da je odluka zaposlenih o tome da li će raditi od kuće ili iz kancelarije, u potpunosti na njima, jer smo “svi mi pojedinci s različitim sklonostima”.

De Jong je naveo da je sljedeći zadatak zaposlenih da se međusobno dogovore ko će koji dan uzeti slobodno, jer “šou” mora da se nastavi, te da će klijentima ostati na raspolaganju pet dana sedmično.

– Cilj uvođenja četverodnevne radne nedjelje je smanjenje stresa i povećanje produktivnosti – kao što su mnoga istraživanja pokazala da će to biti rezultat – napisao je, napominjući da ne zna nijednu hrvatsku firmu koja to nudi, i da je ponosan što je Webpower Adria među prvima uvode ove novine.

Pročitajte više: Pogledajte kako izgleda holandski dvorac iz bajke (VIDEO)

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori