Avaz objavio snimke razgovora između policije i hitne pomoći u noći kad je ubijen Dženan Memić

Hitna pomoć - Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Donosima ih u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog mučnog slučaja.

„Avaz“ je došao u posjed autentične komunikacije između pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i ekipa Hitne pomoći koje su intervenirale u kobnoj noći 8. februara 2016. Noć kada je Dženan Memić teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži. 

Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Snimke objavljujemo u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog mučnog slučaja.

Nakon pet godina borbe porodice Memić, Tužilaštvo BiH je preuzelo istragu o Dženanovoj smrt. Uhapšeni su visoko rangirani policajac Hasan Dupovac, te Zijad Mutap, otac Alise koje je bila s Dženanom u trenutku povrjeđivanja. 

Istražitelji SIPA-e izuzeli su dokumentaciju iz Hitne pomoći da bi se utvrdilo na koji način i u koje vrijeme mu je pružena hitna medicinska pomoć. 

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage te nova hapšenja zbog zataškavanja Dženanovog ubistva.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori