U Srbiji napadnut nastavnik na popravnom ispitu, roditelj nezadovoljan ocjenom

SPRIJEČEN VEĆI INCIDENT

U Srbiji napadnut nastavnik na popravnom ispitu, roditelj nezadovoljan ocjenom
Foto: ilustracija/ banjalucanke.com

U Srbiji napadnut nastavnik na popravnom ispitu, roditelj nezadovoljan ocjenom. Unija sindikata prosvjetnih radnika Vojvodine najoštrije je osudila nasilje nad nastavnikom.

Poslije popravnog ispita, u Osnovnoj školi "Jan Čajak" u Bačkom Petrovcu, nasrnuo je na nastavnika matematike roditelj nezadovoljan ocjenom svog djeteta. Veći incident su spriječili prisutni članovi komisije, javlja Telegraf.

Unija sindikata prosvjetnih radnika Vojvodine najoštrije je osudila nasilje nad nastavnikom matematike koje se dogodilo 24. avgusta.

Kako se navodi u saopćenju, iz nepoznatih razloga, ispit je poništen.

- Učenici ispit polažu pred novom komisijom. Kakav signal šalju prosvjetne vlasti? Maltretirajte nastavnike i svi ćete imati dvojke. Još jedna sramota za obrazovni sistem - navodi se u saopćenju Unije sindikata prosvjetnih radnika Vojvodine.

Nastavnik matematike nije davao izjave za medije, dok se, kako je rekao sve ne razriješi. Kratko je za Telegraf.rs rekao da je obavijestio nadležne organe Ministarstvo prosvjete, školsku upravu, policija je sačinila zapisnik, a obavješten je i sindikat.

Izvor: avaz.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)