Henrik Kristoffersen pobjednik je slaloma u njemačkom Garmischu

Henrik Kristoffersen pobjednik je trećeg ovosezonskog slaloma voženog u Garmisch-Partenkirchenu. Norvežanin je bio i više nego uvjerljiv.

Niz tešku stazu se spustio s ukupnim vremenom 1:48.37 što je bilo čak sekundu i 22 stotinke brže od drugoplasiranog Manuela Fellera.

Treće mjesto na postolju zauzeo je Francuz  Clement Noel koji je zaostajao sekundu i 46 stotinki.

Zbog nedostatka snijega i nezapamćeno toplog vremena u Europ i zbog raskvašenog snijega , staza je bila izuzetno teška. Temperatura zraka na početku druge vožnje iznosila je samo +4 stepena C. Organizatori su imali problema da urede stazu. Zanimljivo da je pobjednik Henrik u drugoj vožnji imao zaostatak od +2.20 sekunde za naj bržim Italijanom Stefano Gross koji je na kraju zauzeo peto mjesto. Tako je ustvari Henrik današnju pobjedu ostvario najboljim vremenom u prvoj vožnji.

Nakon današnje utrke u plasmanu slaloma svjetskog kupa Kristofersen je prvi sa 220 bodova, drugi je Manuel Feler sa 205 bodova. Na trećem mjestu je Daniel Yule sa 186 bodova.

U generalnom plasmanu svjetskog kupa vodi Marko Odermatt ukupno osvojivši 946 bodova. Drugi je Kilde sa 617 bodova i treći je Kristoffersen sa 485 bodova.

Facebook

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori