HDZ 1990 POZDRAVIO ODLUKE SCHMIDTA

NAKON GRUBIH NASRTAJA NSRS-A NA USTAVNI POREDAK I DEJTON

HDZ 1990 je podržao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u djelovanju s ciljem očuvanja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine, a posebno su pozdravili posljednju odluku kojom se poništava grubi nasrtaj Narodne skupštine RS-a na ustavni poredak i Dejtonski sporazum.

  • Sve političke opcije i pojedince pozivamo na poštivanje Dejtonskog sporazuma, a sva osjetljiva pitanja moraju se rješavati kroz međusobno uvažavanje i dijalog. Samovolja, primitivna i uvredljiva retorika za HDZ 1990 nisu put prema euroatlantskim integracijama – naveli su.

Iz ove stranke ističu da djelovanje NSRS vide kao političku igru kojom se blokira rješavanje za građane bitnih problema.

  • Kao odgovorna stranka hrvatske provenijencije izričito se ograđujemo od bilo kakve potpore, pa i prešutne, onima koji zemlju guraju u nestabilnost i dezorijentiranost – poručili su.

U HDZ ’90 smatraju da građani ove zemlje očekuju od Ureda visokog predstavnika da će kao konačni tumač primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je dio i Ustav BiH, nastaviti pozorno pratiti i sankcionirati sve aktivnosti, a sve s ciljem očuvanja stabilnosti društva i ustavno-pravnog poretka.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti